1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Спорт

За ключовими гравцями «Севлюша» полюють клуби вищого рангу

09.11.2015 15:27 Спорт 220

Вже наступного сезону команду можуть покинути щонайменше троє провідних футболістів.

За ключовими гравцями «Севлюша» полюють клуби вищого рангу

Чи вдасться срібному призеру цьогорічного чемпіонату за таких умов утримати лідерські позиції у вищій лізі закарпатського футболу? Про це та інше журналіст Голосу Карпат спілкувався з тренером ФК «Севлюш» Іваном Білаком.

Доля срібних медалей «Севлюша» вирішувалася у вчорашньому матчі з «Поляною». Чи легко далася перемога?

Ні. Поєдинок був дуже важким. Ми вели в рахунку , але на 78-й хвилині суддя призначає пенальті в наші ворота і рахунок вирівнюється – 2:2. Все це виглядало якось тенденційно, відчувалася мотивованість із боку однієї з команд. Але, як це вже не раз бувало, виручив Чонка. За дві хвилини до закінчення основного часу Юрій забиває вирішальний гол. А ще за кілька хвилин перевагу закріплює Борис Ковня, і в результаті ми перемагаємо - 4 : 2.

Срібні медалі - це вершина мрій для «Севлюша»?

Я так не думаю. З теперішнім складом ми цілком могли вигравати чемпіонат. Можливо, далися взнаки й деякі мої тренерські помилки. На кінцевому результаті позначилися зовсім необов’язкові втрати очок в Іршаві, а також в обох зустрічах з ФК «Середнє». А можливо, запізно підключилися до команди Юрій Чонка і Денис Ребрик, вони прийшли тільки після п’ятого туру.

Як вважаєте, що було головним чинником успішного виступу «Севлюша» в цьогорічній першості?

Без найменшого сумніву – повна самовіддача на футбольному полі. Це стосується не лише нашої команди, і це вам скаже будь-який тренер.

Але ж є окремі виконавці, які ведуть команду…

Так, це – Чонка. Такої якої яскравої зірки, як цей гравець, на сьогоднішній день немає у вищій лізі закарпатського футболу. Він один може зробити гру і забезпечити потрібний результат. Шкода, що з ним доведеться розпрощатися.

?

Зрозумійте, обласний футбол – це не рівень Юрія Чонки, Дениса Ребрика. За ними вже давно полюють команди значно вищого гатунку. Це нормально. У «Севлюші» ці гравці мали хорошу ігрову практику, вони дуже допомогли команді і наші молоді виконавці від них багато чого навчилися. Я вдячний хлопцям за це і щиро бажаю їм успішної футбольної кар’єри.

І при таких кадрових утратах Ви збираєтеся вигравати наступний чемпіонат?

Так, збираємось. До речі, піти з «Севлюша» може й Василь Вашкеба, в якому бачимо достойну заміну Чонці. За ним також уже бігають посланці з різних команд. Та попри все це «Севлюш» залишиться сильним. На перші ролі хоч зараз готові вийти такі футболісти як Чізмар, Андрусь, Ковня… До того ж, ви помітили, що срібло в чемпіонаті завоював не тільки наш основний склад, але й юніори. Завдяки добре налагодженій роботі з дублерами, наша команда має стабільний резерв футболістів, що створює між ними середовище здорової конкуренції і дозволяє вирішувати різні складні ситуації на полі. Ми маємо молодь і вона готова битися. Це – наш важливий козир.

Які позиції у своїй команді вважаєте сильнішими, а які слабшими?

Без хвальби скажу, що у нас хороша середня лінія, вона - найсильніша в області. На жаль, у «Севлюша» поки що немає яскравого забивного нападника, тому цю роль часто змушені виконувати гравці середньої лінії. Але ми над цим працюємо.

Дякую за інтервю.

А я ще хочу подякувати нашим уболівальникам та спонсорам, без яких у Виноградові не було би цікавого, видовищного футболу.

Записав Василь Кіш

Найсвіжіші новини: