1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Згадати все: команди, які дивували, розчаровували і надихали на ЧС-2014

200
Спорт Без регіону (не видаляти!)

Ось і підійшов ЧС у Бразилії до завершення. 32 команди виявили найсильнішу, якою стала Німеччина. Незалежно від симпатій до якоїсь із інших команд, ці хлопці дійсно...

Згадати все: команди, які дивували, розчаровували і надихали на ЧС-2014
Ось і підійшов ЧС у Бразилії до завершення. 32 команди виявили найсильнішу, якою стала Німеччина. Незалежно від симпатій до якоїсь із інших команд, ці хлопці дійсно заслужили стати чемпіонами світу.

Згадаємо, як все починалося?

Вже на початку 2014 року багато експертів говорили, що Бразилія не встигне належно підготовитися до чемпіонату. Перше, що свідчило про це – стадіони. Але не дивлячись на те, що на одному із них, у травні ще проводилися будівельні роботи, вже на початку червня, дванадцять стадіонів готові були приймати матчі мундіалю.

Та хоч футбол, як прийнято говорити: «гра мільйонів» — знайшлося дуже багато бразильців, які були незадоволені тим, що велика кількість грошей була використана для футбольних цілей.

Спорт: Згадати все: команди, які дивували, розчаровували і надихали на ЧС-2014

Але все ж таки, всі негаразди і перешкоди були подолані, і 12 червня, офіційно було розпочато Чемпіонат Світу у Бразилії.

Загалом на чемпіонат прийшло змагатися 32 команди, які були розбиті у 8 груп. Фаворитом змагань в першу чергу вважалися іспанці, які були чинними чемпіонами, та звичайно країни із ТОП-списку, такі як: Італія, Нідерланди, Франція, Аргентина, Німеччина і звичайно ж Бразилія.
Команди, які найбільше здивували
Мабуть, всі погодяться зі мною, що це в першу чергу Коста-Ріка. Якій вдалося перемогти такі команди як: Уругвай та Італія і тільки в матчі з Англією була зафіксована нічия.

Спорт: Згадати все: команди, які дивували, розчаровували і надихали на ЧС-2014

А також команда Бельгії. Команда-загадка, як її називали деякі експерти. Хоча група була не над важкою, але перемоги команді над такими збірними, як Росія, Алжир і Південна Корея — далися нелегко.

Команди-розчарування

Спорт: Згадати все: команди, які дивували, розчаровували і надихали на ЧС-2014

Це без сумніву Іспанія.
Що це таке? Може вони вирішили, що вони чемпіони і в «пів ноги» можуть вирішити всі питання? Недооцінка суперника? Можливо, але факт в тому, що вдалося їм перемогти лише одного аутсайдера — «Австралію».

До списку «команд-невдах» можна віднести: Англію, Португалію, Італію… Навряд чи хтось думав, що ці команди навіть з групи не вийдуть?!

Та найбільший удар отримала Бразилія. Для бразильського вболівальника останні матчі були, мабуть, як сніг на голову.

Навіть за третє місце, вони мали боротися так, щоб це видно було, але нажаль знову були розбиті… Цього разу голландцями 0:3
Спорт: Згадати все: команди, які дивували, розчаровували і надихали на ЧС-2014

І нарешті довгоочікуваний фінал, в якому зустрілися Німеччина та Аргентина. Для всіх було очевидно, що фаворитом будуть саме німці, але не важко було здогадатися, що Аргентина буде грати від захисту, а захист в неї один з кращих на чемпіонаті. Очікувано Німеччина володіла м'ячем більше, більше завдавала ударів (хоча в футболі це лише статистика), та до серії пенальті Аргентині втриматися не вдалося. Сил висталило лише до 113 хвилини. Вже в овертаймі Маріо Гетце забив вирішальний для Німеччини гол.

Німеччина стає в 4 раз в історії чемпіонатів стає чемпіоном світу.

І як дехто казав у Аргентини є Мессі, у Португалії Роналду, в Голландії Роббен, а в Німеччини команда.

Спорт: Згадати все: команди, які дивували, розчаровували і надихали на ЧС-2014

Підводячи підсумок ЧС в Бразилії, можна сказати, що чемпіонат вдався. Були цікаві матчі, розгромні, інколи вони чергувалися з такими, під час яких можна було заснути, але загалом вболівальники мають бути задоволені тим часом, який вони виділили для перегляду.

Німеччина — заслужений чемпіон світу! А нам з вами залишається чекати Чемпіонат Європи, в якому ми надіємося побачити й збірну України.

Михайло ВЕРЕШ для Голосу Карпат

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber