1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Загинув український автогонщик Вадим Нестерчук

314
Спорт Без регіону (не видаляти!)

<p>В Об’єднаних Арабських еміратах загинув відомий український гонщик Вадим Нестерчук, написав колишній президент Автомобільної федерації України Євген...

Загинув український автогонщик Вадим Нестерчук

Спорт: 1В Об’єднаних Арабських еміратах загинув відомий український гонщик Вадим Нестерчук, написав колишній президент Автомобільної федерації України Євген Червоненко, повідомляє ВВС Україна.

«Учора вдень в пустелі в Еміратах загинув Вадим Нестерчук, пілот команди Sixt Ukraine, багаторазовий учасник Дакара, завзятий, мужній і цілеспрямований гонщик», — написав пан Червоненко на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомляють українські ЗМІ, під час тренування у пустелі Руб Аль Халі автомобіль спортсмена загруз у піску. Нестерчук пішов за допомогою. Але загинув від зневоднення під час довгого переходу.

Вадим Нестерчук — засновник і пілот першої української команди Sixt Ukraine, яка виступає в ралі-рейдах. Багатократний учасник ралі «Дакар», а також інших престижних ралі-рейдів.

Понад 10 років керував групою компаній «Оптима-лізинг», володів київським рестораном «Париж — Дакар».

У Вадима залишилися дружина і двоє дітей, йому було 42 роки.

Спорт: 2Зокрема, трагедія сталася в другій половині дня 24 червня, коли автомобіль команди Вадима Нестерчука застряг в піщаній пастці, пише офіційний сайт команди «SIXT UKRAINE» dakar.ua.

Всі спроби вибратися з піску виявилися марними.

В. Нестерчук вирішив вирушити до найближчої траси за допомогою, а свого напарника — місцевого жителя — він залишив поряд з машиною.

При цьому український гонщик відправив через GPS повідомлення з координатами розташування авто.

До того ж пізніше В. Нестерчук вислав свої координати розташування біля траси.

На вказане місце одразу ж вирушила рятувальна група, але прибувши вона виявила В. Нестерчука вже без свідомості.

У той же час прибула бригада врятувала другого пілота машини В. Нестерчука.

За попередніми повідомленнями, В. Нестерчук помер від теплового удару і зневоднення організму, але офіційна причина загибелі українця буде оголошена пізніше.

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber