1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Європа проти Африки. Анонс матчів 1/8 фіналу на 30 червня

132
Спорт Новини Перечина

Улюблений українцями Алжир спробує помститися німцям за 1982-й, а Франція лише вдруге у своїй історії зіграє проти «суперорлів».

Європа проти Африки. Анонс матчів 1/8 фіналу на 30 червня
Спорт: 1Улюблений українцями Алжир спробує помститися німцям за 1982-й, а Франція лише вдруге у своїй історії зіграє проти «суперорлів».

Франція — Нігерія

19:00. Бразиліа. Національний стадіон імені Мане Гаррінчі. Пряма трансляція на «Першому Національному».

«Ле Бльо» продовжує фартити із суперниками на бразильській землі. Фінішувавши на першій сходинці у порівняно легкій групі, французи уникнули зустрічі із Аргентиною. Нігерія, безперечно, суперник не такий вже й легкий, як може здатися на перший погляд, однак команді Дідьє Дешама — не конкурент. У розпорядженні Стівена Кеші є непогані форварди, насамперед, Ахмед Муса, автор яскравого дублю у ворота аргентинців, проте захист не витримує серйозного навантаження. Варто було Джозефу Йобо і його колегам в лінії оборони зіткнутися із масованим бомбардуванням від Мессі та Ді Марії, як вони нахапали повну торбу голів.

Спорт: 2У Франції не менш віртуозний напад. Карім Бензема ще має всі шанси позмагатися за «Золоту бутсу», смак прем'єрного голу відчули Жиру та Вальбуена. А круговерть, яку вони вміють сотворити, на своїй шкірі вже випробували Гондурас і Швейцарія. Дехто, як от Бакарі Санья, узагалі пророкує «триколірним» здобуття головного трофею. Ми ж квапитися із висновками не будемо. Тим паче, вже в наступному раунді «Ле Бльо» можуть зустрітися із першим топ-суперником — збірною Німеччини.

У лазареті суперників — по одному важливому гравцеві. За Нігерію на поле не вийде півзахисник «Волині» Майкл Бабатунде, який у матчі з аргентинцями спершу виконав гольовий пас, а потім травмувався. В «українця» — перелом руки. Щодо «Ле Бльо», то основного захисника Мамаду Сахо турбує підколінне сухожилля.

Наостанок — цікавий статистичний факт. Між собою суперники зустрічалися лише одного разу. У 2009-му товарняк у Сент-Етьєні закінчився мінімальною перемогою Нігерії. Та є відчуття, що сьогодні «гальські півні» візьмуть переконливий реванш.

Німеччина — Алжир

23:00. Порту-Алегрі. «Ештадіу Бейра-Ріо». Пряма трансляція на ТРК «Україна».

Алжир, ці зелено-біло-червоні «лиси пустелі», підкорили серця українців. І не лише результативною грою чи могутніми та пластичними торсами, а, насамперед, виграною у Росії дуеллю за право зіграти в 1/8 фіналу. Тому сьогодні за команду Халілходжича вболіватиме не так вже й мало наших співвітчизників — із вдячності.

У суперників — власні мотиви та історичні порахунки. Алжир двічі зустрічався із західними німцями, і двічі перемагав їх. У 1964 році зіграли спаринг (звитяга 2:0), а на іспанському Мундіалі-82 «лиси» перемогли команду Брайтнера, Літтбарскі і Румменіге — 2:1. Щоправда, у плей-офф африканці тоді не вийшли: в останньому турі ФРН розписала стратегічну нічию з Австрією, і саме ці дві споріднені країни залишили Алжир за бортом.

Спорт: 3«Ні, ми не забули про кривду, хоча й минуло стільки років», — каже Вахід Халілходжич, наддосвідчений боснійський спеціаліст, який працює з цією збірною вже третій рік, і вже сам ментально став наполовину алжирцем. Отож, африканська команда прагнутиме помсти. Як і німці, зрештою. Тодішня сенсаційна поразка у Хіхоні дуже боляче вдарила по репутації зіркової команди.

На цьому чемпіонаті Бундестім вже зіграла один поєдинок проти африканської збірної. З Ганою розійшлися миром, хоча могли і програти, незважаючи на те, що перед грою Йоахім Льов стривожено закликав абстрагуватися від будь-якої недооцінки суперника. Схожі меседжі тренер надсилає своїм підопічним і зараз.

З Алжиром не зможе зіграти Лукас Подольскі, якому тренерський штаб дає змогу відновити сили. Під великим питанням також участь Жерома Боатенга, в якого поболює коліно. Зате у строю Томас Мюллер і Мірослав Клозе. Перший веде напружену боротьбу за «Золоту бутсу», другому ж залишається забити лише один гол, щоб стати абсолютно найкращим бомбардиром в історії Мундіалів.

Олег Бабій, Футбол 24

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber