1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Виноградівщина: арбітром Кубка Юрія Чиркова був народний депутат України

269
Спорт Новини Мукачева

Футбол – улюблена гра мільйонів, як казали в радянський час. Тоді це, мабуть, був найбільш демократичний вид спорту. Чи не в кожному населеному пункті була своя...

Виноградівщина: арбітром Кубка Юрія Чиркова був народний депутат України
Спорт: Футбольний кубок на ВиноградівщиніФутбол – улюблена гра мільйонів, як казали в радянський час. Тоді це, мабуть, був найбільш демократичний вид спорту. Чи не в кожному населеному пункті була своя команда, на першість області змагалися десятки колективів, у яких грали сотні молодих спортсменів, багато з яких досягли визнання і високої футбольної майстерності. Одним з таких талановитих гравців був уродженець Королева Юрій Чирков, пише сайт "Новини Виноградівщини".

У зовсім юному віці він починав грати за основний склад королівського «Локомотива», потім за команди Виноградова, а в 17 років — уже за команду майстрів Мукачева на першість України у другій всесоюзній лізі. Та розквіт його футбольного таланту припав на 70-80 роки, коли виступав за головну команду області – ужгородську «Говерлу». Висока технічна майстерність, виняткове бачення поля, уміння віддати гостру передачу або обіграти одразу кількох суперників, чудово поставлений удар, а головне, відповідальне ставлення до кожної гри – все це зробило Юрія справжнім лідером команди, незмінним її капітаном протягом багатьох років.

Тодішні уболівальники ішли на сталіон «Авангард» обласного центру спеціально «на Чиркова», адже своєю неповторною грою він дарував справжню насолоду любителям футболу. Молодого гравця хотіла мати в своїх рядах не одна команда вищої ліги – «Зоря», «Карпати», але капітан не піддавався спокусам і не покидав свій клуб. А по завершенні кар’єри гравця став головним тренером «Говерли» і зараз ще працює у сфері спорту.

Юрій Іванович багато уваги приділяв відродженню футболу у рідному робітничому селищі. Чимало посприяв ветеран спорту відновленню команди «Локомотив», яка сьогодні відродилася після майже двадцятилітнього забуття і успішно грає у першості району

За його активної підтримки 10 серпня у Королеві стартував перший футбольний турнір на кубок Юрія Чиркова, основна мета якого – залучення до спорту юних футболістів віком від 12 до 14 років, популяризація цього популярного виду спорту серед молоді.

Спорт: Кубок Юрія ЧирковаНа ігровий майданчик вийшли дві юнацькі команди Королева та одна з Веряці. Боротьба точилася не на жарт, викликаючи бурхливі емоції уболівальників. Спортивна доля усміхнулася Веряці, але медалі та призи отримали всі учасники. Їх вручали сам ініціатор футбольного свята Юрій Чирков, заступник голови Виноградівської РДА Михайло Кочіш, селищний голова Павло Іваніга, депутати райради Микола Гріга та Іван Зеленяк, голова районної федерації футболу Йосип Гевеші. За перебігом змагань уважно стежили телекамери мукачіського каналу М-Студіо та обласної компанії Тиса-1.

Показово, що арбітром був колишній одноклубник Юрія Чиркова, народний депутат України першого скликуання Сергій Чейпеш.

А на завершення турніру між собою зіграли товариську зустріч ветерани Королева та Виноградова. Ця зустріч була своєрідним подарунком ентузіасту футболу, спортсмену та меценату Василю Мелаю, якого з днем народження щиро вітали всі любителі шкіряного м’яча.

Турнір імені Юрія Чиркова стане щорічним і, сподіваємось, кількість його учасників буде рости разом із популярністю футболу серед молоді нашого району.

Михайло Кіральгазький

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber