1. Головна
  2. >
  3. Спорт

В’ячеслав Грозний розповів як "Говерла" готується до матчу з "Металургом"

35
Спорт Новини Ужгорода

Напередодні матчу з донецьким «Металургом» з головним тренером ужгородської «Говерли» В’ячеславом Грозним поспілкувався журналіст <a...

В’ячеслав Грозний розповів як "Говерла" готується до матчу з "Металургом"
Спорт: 1Напередодні матчу з донецьким «Металургом» з головним тренером ужгородської «Говерли» В’ячеславом Грозним поспілкувався журналіст «Новин Закарпаття».

В’ячеславе Вікторовичу, як команда провела двотижневу перерву в чемпіонаті?

– Тренувалися в Ужгороді — у вівторок провели двосторонній матч. На тлі великих навантажень відзначу, що вийшов хороший поєдинок, я залишився задоволеним діями та самовіддачею всіх гравців на полі. До слова, в нас уже є чимала конкуренція за місце в основі по цілому ряду позицій, добре показали себе новачки… В нас створюється практично нова команда, проходить ротація кадрів, слід усім набратися терпіння. Швидких якісних змін не буває, як і будинок умить не збудуєш. Слід розпочати з фундаменту. Вдячний керівництву клубу за розуміння і підтримку. Бачимо, що проводиться велика робота по розбудові інфраструктури, готуються тренувальні поля. Мені буде приємно, якщо за період моєї роботи на Закарпатті тренувальна база «Говерли» зміниться на краще.

Після двох вкрай невдалих матчів на клуб чекає поєдинок у Донецьку. Хто ваш суперник, звісно, в футбольно-ігровому сприйнятті?

– У двох останніх поєдинках ми не повинні були програвати, але самі винні в тому, що пропустили не обов’язкові м’ячі та не реалізували ті голеві моменти. Як головний тренер відповідальний за те, що, можливо, не знайшов потрібних слів, аби мої підопічні повірили в себе й заграли з максимальною віддачею. Як мовиться, недооцінка суперника, неналежна мотивація гравців на матч у повній мірі позначилися на результаті.

Що стосується «Металурга» – це команда, яка завжди боротиметься за зону єврокубків. Для цього в них є все:

нфраструктура (одна з найкомфортніших баз в Україні), команда добре укомплектована, у складі «металургів» швидкі, технічні футболісти. Жалкую, що донеччани не виступають цьогоріч у Лізі Європи. На мою думку, це випадковість, таке в футболі трапляється. В свою чергу, спробуємо підібрати тактику, яка б дала можливість знівелювати ці переваги суперника. Хоча психологічний стан наших футболістів бажає бути кращим. Проте їдемо до Донецька за очками, які нам дуже потрібні.

На тлі фінансових негараздів, зокрема столичного «Арсенала» та деяких інших команд, у пресі мусується думка щодо можливого зменшення числа клубів у прем’єр-лізі… Як сприймаєте це?

– Думаю, недоцільно звужувати коло команд української прем’єр-ліги. 16 клубів – це оптимальна кількість для проведення нормального чемпіонату. А те, що то в одного, то в іншого клубу виникають проблеми – таке буває досить часто, й не лише в українських елітних дивізіонах. Потрібно з розумінням ставитися (особливо на рівні керівних футбольних структур) до таких ситуацій.

Роман СЕНИШИН

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber