1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Ужгородські "Карпати" зіграли матч зі словацькою "Ювентою"

189
Спорт Новини Ужгорода

Ужгородські гандболістки з ГК «Карпати» на цьому тижні зіграли свій перший матч за останні два місяці.

Ужгородські "Карпати" зіграли  матч зі словацькою  "Ювентою"
Спорт: Ужгородські "Карпати" зіграли  матч зі словацькою  "Ювентою"Ужгородські гандболістки з ГК «Карпати» на цьому тижні зіграли свій перший матч за останні два місяці.

Щоправда, це був товариський поєдинок і не з українською командою. Користуючись давніми дружніми зв’язками, ужгородський колектив відправився в сусідні словацькі Михайлівці, аби вкотре помірятися силою з давнім суперником – «Ювентою». А вона, між іншим, зараз лідирує в об’єднаній Чехословацькій лізі.

Як розповів асистент тренера команди Андрій Хім’як, «Карпати» повернулися з Михайлівців хоч і з поразкою – 26:32, але з хорошим досвідом та набутою ігровою практикою. «Далася взнаки велика перерва в ігровій практиці, – повідомив А. Хім’як. – Ми ж останній офіційний матч провели ще в січні зі львівською «Галичанкою». Потім у нас не було жодного спарингу. У зв’язку з цим відчувалася скутість на майданчику, та й захист досить шкутильгав. Те саме можна сказати і про наших голкіперів».

Що стосується самого матчу, то словачки заволоділи ініціативою з перших хвилин. Це вилилося в перевагу на початку гри в 3 м’ячі. «Карпатівки» довго входили в гру, проте на 7-й хвилині зустрічі не тільки наздогнали суперника, а навіть вийшли вперед. Проте це був єдиний випадок, коли чемпіонки України вели в рахунку. Далі – попереду виявилася лише «Ювента». Після першого тайму рахунок ще був мінімальним – 16:15. У другому словачки збільшили обороти. «Карпатівки» до середи¬ни тайму боролися. Проте під кінець гри трохи «посипалися» й хід гри таки не могли переламати. У підсумку – 32:26 на користь господарів.

До честі «Карпат» варто зазначити, що команда з Михайловців стільки багато голів не пропускала вже давно. Так, найбільше голів у ворота «Ювенти» забила Наталія Семаль – 6, також досить добре, за словами тренерів, зіграли Надія Воронова, Беата Смерека та Тетяна Кільч. Між іншим, у ворота «Карпат» 8 м’ячів забила вихованка ужгородського гандболу Тетяна Трегубова. «Нам бракувало нашого лідера – Вікторії Цибуленко, яка ще навіть не тренується, – розповів наставник команди. – До того ж, після хвороби грали Інна Мигович та Дарина Кот – відповідно, вони не показали всього, на що здатні. І все ж це була досить корисна гра, яка продемонструвала наші помилки. Тепер їх виправлятимемо, аби в пов¬ній бойовій готовності підійти до відновлення Суперліги. Сподіваємося, що завдяки цьому «Карпати» стануть ще сильнішими.

Денис ФАЗЕКАШ, «Закарпатська правда»

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber