1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Україна здобула другу золоту медаль на Паралімпійських іграх-2014

92
Спорт Без регіону (не видаляти!)

Україна здобула другу золоту медаль на Паралімпійських іграх-2014 у Сочі — харків'янка Людмила Павленко виграла жіночу лижну гонку сидячи на 12 км.

Україна здобула другу золоту медаль на Паралімпійських іграх-2014
Спорт: 1Україна здобула другу золоту медаль на Паралімпійських іграх-2014 у Сочі — харків'янка Людмила Павленко виграла жіночу лижну гонку сидячи на 12 км.

Вона подолала дистанцію за 41:23.3 хв, однак, зважаючи на її клас (LW11), вади котрого є гіршими, аніж у її прямих суперниць, результат був скорочений до 38:54.3.

32-річна Людмила випередила найближчу переслідувачку, якою була американка Оксана Мастерс, більш ніж на 20 секунд.

Ця медаль стала шостою для України на цій Паралімпіаді.

«На найдовшій і найважчій на Паралімпіаді дистанції 12 км лижної гонки вона в компанії трьох знаменитих лижниць з США, Росії та Німеччини лідирувала з самого початку і до кінця гонки нарощуючи свою перевагу. І завершила переможно гонку із золотою медаллю. Але найжахливіше сталося в наступні 15 хвилин після фінішу. Суддівська бригада оголосила, що перемога нашої спортсменки може бути знята, а спортсменка дискваліфікована. Виявилося, що один з ремінців, який пристібав нашу спортсменку до лижного бобу розстебнувся (Люда пересувається на інвалідному візку). Судді вважали, що це порушення техніки проходження дистанції. Фактично це була спроба забрати у України перемогу на Паралімпіаді. Друге місце США. Третє — Россія. Одлак після засідання журі і пергеляду відео на дистанції — перемога Людмили Павленко була підтверджена! Паралімпійська чемпіонка присвячує свою перемогу ювілею Тараса Григоровича Шевченка — улюбленого Кобзаря», — написав у Facebook міністр молоді і спорту Дмитро Булатов.

День

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber