1. Головна
  2. >
  3. Спорт

У Тячеві пройде чемпіонат Закарпаття із мотокросу

138
Спорт Новини Тячева

Колись, у далеких 70-их даний вид спорту культивувався у місті і був шалено популярним серед любителів екстриму. У той час ним займалися як представники виробничих...

У Тячеві пройде чемпіонат Закарпаття із мотокросу
Колись, у далеких 70-их даний вид спорту культивувався у місті і був шалено популярним серед любителів екстриму. У той час ним займалися як представники виробничих професій так й інтелігенція. Була навіть своя команда, яка представляла Тячів серед інших міст та районів на різноманітних змаганнях. Однак з часом, через певні об’єктивні і суб’єктивні причини, даний вид спорту почав занепадати і до наших днів залишились у ньому тільки одиниці. Серед найбільш вірних своєму покликанню – Павло Ключкей, який і став сьогодні ініціатором відновлення мотокросу у Тячеві, пише сайт Тячівської РДА.

— Це дуже захоплюючий вид спорту, — розповідає пан Павло. – На сьогодні Закарпаття — лідер в Україні за його розвитком, однак, на жаль, Тячівщина пасе задніх. Саме тому й було вирішено провести змагання у нас, щоб популяризувати і заохочувати до занять мотокросом місцевих мешканців.

Відтак заядлий мотогонщик взяв на себе всі організаційні питання до підготовки і проведення чемпіонату. Підключив до цієї благородної справи друзів, знайомих і всіх небайдужих до даного виду спорту. Як кажуть, «з миру по нитці» збирали кошти на облаштування траси, інші витрати. Адже не обов’язково бути учасником змагань, свою порцію адреналіну може отримати кожен, хто прийде спостерігати й вболівати за спортсменами.

Павло Ключкей запевняє, що гонка — це завжди непередбачуваність і неймовірні емоції, сподівання на старті, копітка робота на трасі, де можна побачити результати напружених тренувань, роботу тренерів. Даний вид спорту передбачає ризик і має смак драйву, що так приваблює як глядачів, так і самих професіоналів-гонщиків.

Відтак у неділю, 6 жовтня 2013 року, у місті Тячів (в урочищі Говди) відбудеться 3-й етап чемпіонату Закарпаття з кантрі-кросу — змаганнях на трасі з природними перешкодами: підйомами, бродами. Участь у чемпіонаті візьмуть спортсмени різних вікових категорій, класифікацій, ветерани та аматори мотоспорту. Головний суддя змагань — голова обласної федерації мотоциклетного спорту Віктор Стегура. Місто Тячів представлятиме головний організатор перегонів — мотогонщик Павло Ключкей.

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber