1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Три українські клуби перемагають у Лізі Європи

121
Спорт Без регіону (не видаляти!)

Всі учасники останнього раунду відбору Ліги Європи від України здобули перемоги у перших матчах, що відбулися в четвер, пише <a...

Три українські клуби перемагають у Лізі Європи
Спорт: 1Всі учасники останнього раунду відбору Ліги Європи від України здобули перемоги у перших матчах, що відбулися в четвер, пише ВВС Україна.

До основної сітки турніру команди з Києва, Дніпропетровська та Одеси потраплять, якщо закріплять досягнутий результат у матчах-відповідях через тиждень.

Пам’ятаючи про «Шахтар»


Без надзусиль у виїзному матчі дніпропетровський «Дніпро» добився перемоги над естонським «Нимме Калью».

Український клуб зняв питання про переможця зустрічі ще у першій половині гри: на 22-й хвилині Євген Селезньов реалізував пенальті, призначений за фол проти себе, а на 36-й хвилині рикошет допоміг відзначитись Джуліано.

У дебюті другого тайму рахунок потроїв Роман Зозуля, однак уже за хвилину естонці зуміли відіграти один м'яч – відзначився Яанар Тоомет.

Тренер естонців Ігор Прінс після матчу заявив, що для його команди ігри з клубами на кшталт «Дніпра» дозволяють набиратися необхідного досвіду, а наставник дніпропетровців Хуанде Рамос застеріг від завчасної радості з приводу досягнутого результату.

«Навіть коли у європейському плей-оф ти виграєш у два м’ячі, це нічого не вирішує», – сказав він.

Цієї неділі «Дніпро» гратиме центральний матч туру в українському чемпіонаті, приймаючи у Дніпропетровську чемпіона країни, донецький «Шахтар».

«Три дні на відновлення перед матчем проти „Шахтаря“ — це зовсім мало», – сказав тренер «Дніпра».

Перемога в Казахстані


Спорт: 2Київське «Динамо» у виїзному матчі переграло казахстанський «Актобе».

Гра відбувалася на мокрому газоні, який, за словами тренера киян Олега Блохіна, більше сприяв команді, що будувала свою гру від оборони – тобто господарям поля.

Уже в дебюті матчу відзначився киянин Андрій Ярмоленко, однак ще до кінця першого тайму рахунок зрівнявся: після розіграшу штрафного рикошетом м’яч у ворота Олександра Шовковського залетів від голови Бенуа Тремулінаса.

У дебюті другої половині гри динамівці відзначилися двічі: спочатку забив Браун Ідейє, за п’ять хвилин перевагу до двох м’ячів довів Юнес Беланда.

Проте на 65-й хвилині гри інтригу до матчу повернув Марат Хайруллін.

Після матчу Олег Блохін нарікав на те, що у багатьох моментах футболісти його команди «тягнули ковдру на себе».

«Грати треба на команду, тоді рахунок був би крупнішим», – заявив тренер киян.

Наставник «Актобе» Володимир Нікітенко визнав, що клас київських гравців був вищим, однак закликав «вірити у загальну перемогу».

«Ми зробимо висновки з сьогоднішньої гри, постараємось у другій зустрічі зіграти гармонійно, збалансовано. У футболі все буває», — сказав він.

Наступного четверга «Динамо» прийматиме «Актобе» на порожньому стадіоні: у березні цього року УЄФА виніс таке рішення за прояви расистського характеру з боку вболівальників київського клубу.

«Не заб’ємо зараз – заб’ємо в Албанії»


Єдиний з українських клубів, який грав у четвер на домашньому стадіоні, одеський «Чорноморець», мав більше клопотів зі своїм суперником – албанським «Скендербеу».

Попри те, що за загальною кількістю ударів по воротах одесити значно переважали гостей – 17:3 – відзначитися їм вдалося всього раз: за 15 хвилин до кінця зустрічі гол-красень забив півзахисник Олексій Гай.

Тренер «Чорноморця» Роман Григорчук після матчу дав зрозуміти, що в цілому задоволений діями своєї команди у четверговому матчі.

«Я себе ловив на думці, що треба сісти на лаву і спокійно сидіти: команді не було чим допомогти, всі грали правильно. Я і сказав у перерві: „Ви не повинні нервуватися… Не заб’ємо зараз – заб’ємо в Албанії, не можна ж забивати постійно“, – цитує пана Григорчука офіційний сайт одеситів.

»Футбол – це непередбачувана гра, і ми сподіваємося на позитивний результат у матчі-відповіді", – сказав після матчу тренер албанців Мірел Йоца.

Все вирішиться за тиждень


З інших матчів останнього раунду кваліфікації до Ліги Європи можна виділити домашню перемогу краснодарської «Кубані» над голландським «Фейєноордом» — 1:0, розгром тбіліського «Динамо» гостями з «Тотенхему» — 0:5.

Кривдник донецького «Металурга» албанський «Кукесі» вдома програв турецькому «Трабзонспору» 0:2, а італійська «Фіорентина» в гостях переграла швейцарський «Грассхопперс» 1:2.

Матчі-відповіді останнього кваліфікаційного раунду Ліги Європи відбудуться за тиждень.

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber