1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Що "виграло" Закарпаття від анексії Криму

196
Спорт Без регіону (не видаляти!)

Після того, як автономна республіка війдійшла до складу Російської Федерації, найзахідніший регіон країни, який багато в чому схожий із Кримом (зокрема в плані...

Що "виграло" Закарпаття від анексії Криму
Спорт: Що виграло Закарпаття від анексії КримуПісля того, як автономна республіка війдійшла до складу Російської Федерації, найзахідніший регіон країни, який багато в чому схожий із Кримом (зокрема в плані погодніх умов та рельєфу) потроху перебирає собі окремі функції півострова.

Цього разу до Закарпаття після майже 50-річної перерви повернулося одне із найвидовищніших раллі країни.

Змагання “Ворота України”, перший етап державного чемпіонату, цими вихідними відбуваються на Верецькому та Уклинському перевалах. Про це на прес-конференції розповів президент Закарпатського осередку Автомобільної федерації України Сергій Трутнєв, повідомляє Zakarpat.net з посиланням на 7днів.

Він наголосив, що востаннє ралі в області проводили аж у 1966 році. Тобто за роки незалежності такі змагання у краї відбуваються вперше. Зазначимо, що гонки також проходитимуть і на території Львівської області.

Учасниками ралі стало близько 40 команд. Цього року для змагань обрали старі дороги загального користування. Учасники заїзду 21 червня вирушать через Уклинський перевал, проїдуть 20 км і фінішують у Нижніх Воротах. Потім переїдуть через старий Верецький перевал і, подолавши 16-кілометрову ділянку, виїдуть у Львівську область. Тоді повернуться у Нижні Ворота і знову рушать у Поляну, що на Львівщині.

Сергій Трутнєв наголосив, що шкоди довкіллю перегони не завдадуть: автомобілі не виїжджатимуть за межі доріг, а все сміття по завершенню змагань приберуть механіки. Автошляхи, як пересвідчилися організатори, привели до ладу.

Нагадаємо, що ралі цього року відбуваються на Закарпатті та Львівщині через неможливість їх традиційного проведення в Криму через анексію півострова.
Джерело

Читайте далі:
Селян на Закарпатті обурює проведення автогонок «Ворота України» /ВІДЕО/

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber