1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Що німцю добре, то американцю - смерть. Німеччина - США 1:0. Обидві команди проходять в 1/8 фіналу

155
Спорт Без регіону (не видаляти!)

Збірна Німеччини здобула заслужену перемогу у грі із США з мінімальним відривом – 1:0. Всю гру бундестім наче кочовики набігала на ворота американців, не даючи їм...

Що німцю добре, то американцю - смерть. Німеччина - США 1:0. Обидві команди проходять в 1/8 фіналу
Спорт: 1Збірна Німеччини здобула заслужену перемогу у грі із США з мінімальним відривом – 1:0. Всю гру бундестім наче кочовики набігала на ворота американців, не даючи їм спуску, і на 55 хвилині Мюллер завдав смертельного удару по володінням Ховарда. Німеччина очолює групу G із 7 очками в активі та проходить у плей-офф. В 1/8 фіналу від цієї групи також пройшли США, через те, що Португалії так і не вдалося забити 4 м`ячі Гані (2:1 на користь команди Роналду).

26 червня на Арені Пернамбуку в місті Ресіфі відбувся матч між квартетом фаворитів групи G – Німеччиною та США. Основною проблемою футболістів в цей день був постійний дощ, і, відповідно, вологе поле, що часто «гасило» удари гравців. Для голкіперів дощ носив ще більшу небезпеку — мокрий м`яч міг легко висковзнути з рук.

Головною інтригою гри була можливість обох команд вийти в плей-офф. Для цього їм потрібно було зіграти внічию. До того ж, наставник збірної Німеччини Йоахім Льов є хорошим другом і земляком тренера збірної Штатів — Юрген Клінсмана.

Та з перших хвилин гри стало зрозуміло, що обидві команди не будуть «тягнути резину».

Бундестім з початку матчу заволоділа м`ячем, та постійно набігала на ворота Ховарда. Уже на 2 хвилині гри європейці ледь не відкрили рахунок — Лукас, після передачі Боатенга, пробив сильно, але неточно по воротам «янкі».

Спорт: 4Початок для американців був не надто солодким – майже всім складом збірна Німеччини полірувала м’ячем половину суперника. Німці використовують для атаки правий фланг і сам Боатенг здійснив майже всі вдалі паси у штрафну площадку. З лівого флангу активний Швайнштайгер.

Лише на 22 хвилині американці таки наважилися піти у контратаку: у підсумку Зусі здалеку пробив і «шкіряний» пролетів на кілька сантиметрів вище воріт.

На 28 хвилині атака американців не вдалася через… зіткнення з арбітром. «Янкі» пішли вперед великими силами, після прострілу Джонсона, Джоунс хотів замкнути пас, але зіткнувся із суддею Равшаном Ірматовим. Удар був таким сильним, що американський гравець хвилинку полежав на траві, а нам показали широку посмішку арбітра:)

Дощ вніс свої корективи – страждала швидкість гравців. Не зважаючи на шалений тиск німців, американці дуже непогано трималися і нулі на табло у першому таймі повністю відповідали ситуації на полі. Все-таки німцям повноцінний гол забити не вийшло. 6 ударів здійснила бундескоманда по воротам Ховарда. Володіння м`ячем у першому таймі 61% у німців та 39% у американців.

У другому таймі на поле вийшов Клозе замість Подольскі. За дві хвилини європейці створили перший момент біля воріт США: Боатенг виконав навіс у центр штрафного майданчику, а там Гонсалес фактично з голови футболіста Німеччини зняв м’яч.

Спорт: 2На 54 хвилині німці розіграли кутовий, перший удар по воротам Ховард відбив, але м`яч підібрав Мюллер, закрутив ши його прямісінько у ворота. Гол! Це 1:0 в активі бундестім!

Весь другий тайм німці пресують ворота збірної США. Нечасті контратаки «янкі» не дістають навіть штрафної площадки Нойєра. В одній із таких вилазок на 73 хвилині дуже неприємно зіткнулися два американця — Бедоя і Джонс, була потрібна допомога лікарів…

На 83 хвилині у німців був шанс забити ще один гол – Гьотце виконав розрізну передачу на Озіла у штрафному майданчику, але Месут не зумів відправити м’яч у ворота в один дотик.

За хвилину до кінця матчу американці нарешті прокинулись від довгого сну. «Янкі» пішли у контратаку. Спочатку Бедоя зарядив м`ячем по воротам Нойера, але Лам заблокував цей удар. Після чого послідував кутовий, і Демпсі головою вибив «шкіряного» трохи вище воріт.
Німці набирають 7 очків та одноосібно очолюють таблицю і чекають результату сьогоднішніх матчів у групі Е.

Катя БАРТИШ для Голосу Карпат

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber