1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Погба та автогол відправляють Францію у чвертьфінал! Франція - Нігерія 2:0 /ВІДЕО/

30.06.2014 21:12 0 Спорт
 

Франція здобуває перемогу у важкому матчі і продовжує свій похід за трофеєм. Погба і Вальбуена сьогодні провели відмінний матч, витягнувши свою команду в 1/4...

Спорт: 1Франція здобуває перемогу у важкому матчі і продовжує свій похід за трофеєм. Погба і Вальбуена сьогодні провели відмінний матч, витягнувши свою команду в 1/4 фіналу.

Сьогодні, 30 червня на полі стадіону «Національний» у столиці Бразилії пройшов поєдинок стадії плей-офф між командами Франції та Нігерії. Експерти нарікали на найгірше покриття із усіх стадіонів, що позначилося на ковзанці та кількості падінь на полі.

Нагадаємо, що Франція очолила досить легку групу Е із 7 очками на рахунку, розгромивши збірні Гондурасу (3:0) та Швейцарії (5:2), та розписавши нічию з Еквадором. У Нігерії на рахунку нічия з Іраном (0:0), перемога над Боснією та Герцеговиною (1:0), та поразка від Аргентини (2:3). Збірна Нігерії в перших двох турах не показала нічого видатного. Експерти вважали, що якщо підопічні Стівена Кеші і вийдуть з групи, то тільки через ще слабшу гри іранців і боснійців. Однак бій, який дала Нігерія збірної Аргентини, багатьох переконав у тому, що ця команда здатна здивувати на стадії плей-офф.

Спорт: 2На початку тайму обидві команди виглядали дуже рівно, нігерійці часто добігали до штрафної французів, але довго не могли створити там гольовий момент. Поки на 19 хвилині Еменіке не розстріляв ворота європейців в один дотик після красивого навісу від Муси. Та, на жаль, гол не зарахувався через оффсайд.

Сині, зітхнувши з полегшенням, негайно пішли в контратаку: Погба небезпечно і потужно пробив з правого флангу прямісінько під перекладину. Голкіпер нігерійців Еньєама рятує команду, витягнувши м'яч за межі воріт.

Ще один неймовірний сейв показав воротар “півнів” — на 44 хвилині нігерієць Еменіке несподівано пробив з-за меж штрафного майданчику, та Льоріс парирував цей удар кулаками. Добити нігерійцям не вдалося — Мозес, мало того, що підіграв собі рукою, був ще і у оффсайді.

Всього у першому таймі нігерійцями було завдано 5 ударів по воротам, 4 з них у площину воріт. Французи, у свою чергу створили 6 гольових моментів, але лише 2 рази “шкіряний” цілився у рамку воріт. До кінця тайму статус фаоритів французи доказати не змогли.

Спорт: 3

На початку другого тайму нігерієць Оназі отримав неприємну травму після удару прямою ногою Матюїді. Француз отримав гірчичник, хоча за менш травматичний удар італієць Маркізіо отримав червону картку у грі із Уругваєм.

Оназі винесли з поля на носилках…

Спорт: 85

На 64 хвилині нігерієць Одемвінгі небезпечно пробив низом поміж трьома захисниками з-за меж карного! Голкіпер Льоріс зумів відбити снаряд перед собою.

Хоч і втрачають французи інтенсивність гри, але атаки по воротам стають більш прицільними.

Спорт: 670 хвилина — Бензема виходить один на один з воротарем нігерійців і Еньєама парирує удар, м`яч зрикошетив у ворота, але Моузес без метушні вибив його за межі штрафного! Система визначення автоматичного взяття воріт підтверджує, що гола не було.

Напевно, це був найближчий до голу момент.

На 75 хвилині з кутового французи 2 рази аткували ворота африканців, перший раз м'яч застряг у обороні, другий раз нігерійців врятувала верхня поперечина. І знову новітня система не показала голу. Згодом Бензема знову б'є по воротам, голкіпер рятує, але вдруге йому зробити це невдалося…

Спорт: 5На 80 хвилині французи подарували своїм фанатам гол! “Сині” подали з кутового, нігерійський воротар Еньєама дотягнувся до м'яча, але скинув його прямісінько на Погба, який, не задумуючись, відправив м`яч у пусті ворота. 1:0!

Пішли атаки “синіх”: Грізманн виходить один на один ліворуч від воріт і б'є під поперечину — Еньєама демонструє черговий урок воротарської майстерності.

Для другого году французи знову використали кутовий! Вальбуена і Бензема розіграли м'яч біля прапора і було відчуття, що вони просто будуть тягнути час у прапора. Але Вальбуена різко рвонув у штрафну і відпасував на Грізманна. Той по м'ячу не влучив, і він, продовживши політ, вдарився в ногу Йобо і влетів у у володіння нігерійського голкіпера!Це автогол...2:0!

Нігерія виглядала не гріше від французів, а їх голкіпер зумів зберегти 7 неймовірних м`ячів. Але Погба та автогол вирішили долю матчу. Ну що, вперед, Ле Бльо, до чвертьфіналу!



Катя БАРТИШ для Голосу Карпат