1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Післяматчеві коментарі тренерів "Говерли" та "Металіста"

181
Спорт Новини Рахова

Вчора, 16 березня, відбувся матч прем'єр-ліги. У 21 турі <a href="http://goloskarpat.info/sport/37221-metalist-goverla-11-shvecov-vryatuvav-uzhgorodciv-vid-porazki.html" >«Говерла» зіграла внічию з «Металістом»</a>....

Післяматчеві коментарі тренерів "Говерли" та "Металіста"
Вчора, 16 березня, відбувся матч прем'єр-ліги. У 21 турі «Говерла» зіграла внічию з «Металістом». Рахунок 1:1.

Спорт: 1Післяматчева прес-конфренція В'ячеслава Грозного:

— Рідко кому вдається взяти очки в матчах з «Металістом» і, природно, я лукавив би, якби сказав, що ми їх візьмемо. «Металіст» вище нас класом. Команда добре укомплектована гравцями, і у них добре побудована гра. Невипадково кілька років поспіль команда входить в еліту і бореться за чемпіонство.

Це не чергові слова, і я говорю не з-за того, що нам вдалося зіграти з «Металістом» внічию. Я і до цього говорив, що «Металіст», на мій погляд, одна з самих класних команд у чемпіонаті. Цей матч в черговий раз довів, що з цією командою грати важко, тим більше, у нас випала ціла група гравців. Ле Таллек лікується у Франції, Буяльський після операції проходить реабілітацію в Києві, Кочіш після півтора місяці вперше вийшов у другому таймі, і я змушений був його випустити, тому що Герасимюк був на картці. Вечурко досить молодий хлопець, і ми могли поплисти. Мені довелося зіграти в три центральних захисника і випустити Ороса. Ми не встигали страхувати крайніх захисників. Гравці «Металіста» просто швидше наших. Мені потрібно було зменшити відстань між гравцями і я випустив третього центрального захисника. Саме так ми грали з «Дніпром» в Дніпропетровську в першому колі. Я прибрав Герасимюка, у мене до нього претензій немає. Він технічний, але я зрозумів, що створити щось в тому вигляді, в якому хотілося б, не вийде, так як «Металіст» краще працює з м'ячем, швидше все виконує. Потрібно було наситити центральну зону, що, в принципі, до видалення Ороса вдавалося.

Після видалення ми вже не думали про атаки. З напівмоментів могли спробувати вичавити ситуацію, але не вистачило майстерності і класу. Роботи ще не початий край. Я хотів би працювати зі стабільними гравцями, які по три-п'ять років мають контракти, а кожні півроку створювати нову команду важко, адже багато молодих хлопців.

Сподобалася атмосфера на стадіоні. Молодці люди. Взагалі футбол — це маленька частина великого життя і ви всі, що сидять тут, та гравці, більше не за футбол переживаєте, а за те, що в країні відбувається. Хіба має значення те, якою мовою говорить людина? Країна самостійно може вибирати шлях, по якому жити, розвиватися. Ми ж не кажемо іншим країнам, як жити і будувати політичну складову. Не хотілося б, щоб і нам говорили, що робити. У будь-якому разі, хотілося б спокою. Футбол об'єднує, і минулий тур — яскравий тому приклад. Така гарна тепла атмосфера була на стадіоні. Я навіть під час матчу з вашими уболівальниками розмовляв — цивілізовані, приємні люди. І після матчу я до них підходив фотографуватися і давав автографи. Я помітив, що в Харкові класна футбольна атмосфера, із задоволенням сюди приїжджаю. Класний стадіон. Команда не випадково знаходиться вгорі.

— Епізод з незарахованим голом — був офсайд?

Я чесно скажу, я навіть не дивився. Я відразу після матчу на флеш-інтерв'ю ходив, потім спілкувався з уболівальниками і після зайшов в роздягальню. Чесно, я не бачив. Якщо не було поза грою — значить нам пощастило. Наприклад, з лавки мені здалося, що можна було не давати червону, але це лише мені здалося. Арбітр на полі, і йому видніше. А я, звичайно, переживаю за команду.

З боку важко оцінювати. Якщо арбітри помилилися — спасибі велике, я не проти, але я не бачив. Ми на цей матч навіть відеооператора не взяли, так як невеликий літак. З основним складом у Харків прилетіла і молодіжка. Спасибі «Металісту» за те, що погодилися провести матч U-21 сьогодні в 13:00.

— Ви задоволені зимовими придбаннями?

Не всіма, тому що не всі дійшли до нас. Той же Дірсео через ситуацію в країні виїхав у Бразилію, я не можу звинувачувати, це його рішення. Також ряд гравців не підписали з цієї причини. Правда, ми не афішували це. Не взяли ми і швидкого захисника. У нас є ряд гравців: і Балафас, і Райчевіч — ми намагалися влаштувати їх в оренду, але не вдалося, і вони продовжують тренуватися з нами. Для того, щоб взяти когось, треба звільнити місце, адже немає додаткової зарплати, щоб взяти гравця на перспективу. Звичайно, якщо знайдемо вільного агента — із задоволенням візьмемо. Немає конкуренції, будемо грати на самовіддачі — може, пощастить. За рахунок класу грати не можемо. Я теж працював у великих клубах і розумію як грати першим номером.

Спорт: 2Післяматчева прес-конференція в.о. головного тренера ФК «Металіст» Ігора Рахаєва.

— Ви бачили сьогоднішню гру, нас підвела лише реалізація. Самовіддача була у хлопців на високому рівні, але не довели до кінця ряд моментів, де повинні були забивати.

— Тренер «Говерли» на питання чи був офсайд в кінці матчу, коли забив Едмар, сказав, що не бачив моменту. Ваша точка зору?

— Нам після матчу подзвонили і сказали, що там на пару метрів не було поза грою… По телевізору було видно на повторі. Помилка суддівства… Але нам від цього не легше. Ми втратили очки.

— Не було замін сьогодні — не було ким підсилити?

— Молодці хлопці виконали установку. У нас попереду тільки один нападник, бо не було ким підсилити. Є оборона і центр поля, а підсилити атаку ніким було.

— Плануєте підсилити проблемну зону?

— У даний момент трансферне вікно закрилося. Те, що є, то є. Сподіваємося, що одужає Соуза і нам допоможе.

— На Гомеса ще є надія?

— Якщо війна закінчиться, то він повернеться. Він боїться повертатися, це його право.

— А що з Соузой і Моледо?

— Соуза повинен наступного тижня повернутися, він майже залікував травму. Моледо чекаємо до кінця місяця.

— Оцініть сьогоднішнє суддівство.

— Давайте не будемо. Є органи, які стежать за цим, і вони нехай коментують.

— По-вашому, грубо грали сьогодні гості?

— Вони користувалися дрібними фолами і зривали наші контратаки. Це було явно видно. Що поробиш, у них така тактика і вона приносить результат. У кожного вона своя.

— Яка альтернатива Гоменюку, якщо, не дай Боже, з ним щось трапиться?

— Будемо грати без нападників. Будемо грати з відтягнутими. Як ми це робили пару ігор. Ми так само пробували грати на зборах.

Інформаційний відділ ФК «Говерла»

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber