1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Перший матч ЧС-2014: Бразилія переграла Хорватію з рахунком 3:1

109
Спорт Новини Перечина

Балканські слов'яни отримали шанс створити неймовірну сенсацію. У першому матчі чемпіонату світу з футболу 2014 збірна Бразилії переграла Хорватію з рахунком 3:1.

Перший матч ЧС-2014: Бразилія переграла Хорватію з рахунком 3:
Спорт: 1Балканські слов'яни отримали шанс створити неймовірну сенсацію. У першому матчі чемпіонату світу з футболу 2014 збірна Бразилії переграла Хорватію з рахунком 3:1.

Голи: Неймар (29, 71-пенальті), Оскар (90 +1) — Марсело (11-автогол).

Попри рахунок, перевага бразильців не була беззаперечною. На початку гри швидкі контратаки Хорватії на фланзі Дані Алвеша стали величезною несподіванкою, яка перетворилась у автогол Марсело.



Бразилія кинулась відігруватись, проте зробити це вдалося майже за 20 хвилин.
У другому таймі на полі домінувала Хорватія, котра втратила декілька хороших нагод, аби відзначитись. У одному з випадків суддя не дав у ворота Бразилії очевидний пенальті. А у іншому випадку біля протилежних воріт японський рефері зайняв позицію господарів — пенальті реалізував Неймар.

До кінця матчу гра відбувалась на зустрічних курсах, проте вдалішими були бразильці — вони й забили третій гол.

«Це найкращий матч-відкриття з можливих. Нам дуже хотілося перемогти. Я просто щасливий, що забив два голи. Обидва м'ячі, якщо ви помітили, були трохи дивними. У першому випадку я дійсно хотів, щоб м'яч пройшов між ніг захисника, але удар вийшов надто слабким. Але головне, що гол відбувся. Як я зберігав спокій при виконанні пенальті? Вся справа в практиці. Так, голкіпер мене трохи налякав, але м'яч у підсумку опинився в сітці», — сказав Неймар.

22-річний бразилець також зазначив, що дебют на чемпіонаті світу у нього вийшов навіть кращим, ніж він очікував. «Вийшло краще, ніж я думав. Я, звичайно, сподівався, що ми переможемо, але дебютувати на чемпіонаті світу з дублем – це величезна радість», — наголосив Неймар.

А Ніко Ковач, наставник збірної Хорватії згадав визначальний момент поєдинку. «Насамперед, хочу привітати Бразилію з перемогою. Моя команда провела великий матч і протистояла чудовому супернику. Але трапився пенальті. Якщо хоч хтось на стадіоні бачив порушення, підніміть руку. Особисто я руку підняти не можу. Мільйони людей бачили, що це не пенальті. Якщо судді будуть карати за такі речі, на турнірі буде призначено 100 пенальті. Неймовірне рішення. На жаль, суддя не впорався з роботою», — сказав Ковач.

Експрес онлайн

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber