1. Головна
  2. >
  3. Спорт

М’язисті хлопці, фігуристі дівчата - в Ужгороді пройшов чемпіонат з бодибілдингу та фітнесу

39
Спорт Новини Ужгорода

Минулої суботи в Ужгороді вперше за останні три роки пройшов відкритий обласний чемпіонат з бодибілдингу та фітнесу. Продемонструвати красу свого тіла до...

М’язисті хлопці, фігуристі дівчата - в Ужгороді пройшов чемпіонат з бодибілдингу та фітнесу
Минулої суботи в Ужгороді вперше за останні три роки пройшов відкритий обласний чемпіонат з бодибілдингу та фітнесу. Продемонструвати красу свого тіла до Ужгорода з’їхалося 20 спортсменів нашого краю та Львівської області.

Спорт: 1

«Найактивніше на Закарпатті цим видом спорту займаються в Ужгороді та Виноградові, – розповів головний суддя змагань Ігор Баран. – Хоча й інші міста не так давно показували хороших спортсменів. Нині для участі зареєструвалося 25 хлопців і дівчат. Це, мушу визнати, досить мало. Може, так сталося через те, що федерація вже три роки не влаштовувала змагань – з різних причин, зокрема й фінансових».

Спортсмени до виходу на сцену починають готуватися задовго. Спочатку натирають тіло до бронзового відтінку спеціальним гримом – аби кожен вигин м’язу було чітко видно. Далі починають «розігріватися» різними силовими вправами. Чоловіки кажуть: найважче у підготовці до такого роду змагань – позбавитися від усього волосся на тілі. Показувати ж мають красу своїх рельєфів, а не їхню волохатість.

Спорт: 2

Дівчата до таких процедур більш звиклі. Натираючи себе в гримерці до бронзового блиску, розповідають: щодня проводять за тренажерами від однієї до трьох годин. Все для того, щоб мати ідеальне тіло. Питаю: а як ставитеся до того, що накачані біцепси подобаються далеко не всім чоловікам? Дівчата дружно сміються: «Це тільки «хлюпикам» не подобається, бо вони таких м’язів не мають і почуваються неповноцінними».

Загалом на цьому чемпіонаті визначали кращих у кількох категоріях, серед яких не лише звичний бодибілдинг та бодифітнес, а й фітнес-бікіні. Спортсмени виходили на сцену спочатку в групі, а згодом мали змогу показати себе в довільній програмі, демонструючи не лише статуру, а й уміння триматися, рухатися під музику тощо.

Спорт: 3Отже, кращим у категорії «Бодибілдинг серед юніорів вагою до 75 кг» став виноградівець Золтан Ростош. Медаль серед юніорів, що важать понад 75 кг, повіз додому львів’янин Юрій Седишин. Єдина учасниця в номінації «Фітнес», ужгородка Марина Кісів, теж стала переможницею.

Складніше далося членам журі визначитися з представницями номінації «Міс Бікіні». Першою серед спортсменок зростом до 163 см стала ужгородка Інна Орос, а серед вищих дівчат журі визнало кращою Беатрісу Лазорку.

Головний суддя змагань Ігор Баран після завершення чемпіонату зауважив, що загалом задоволений як організацією заходу, так і рівнем учасників. От тільки зізнався: мав кращі сподівання на спортсменів-чоловіків, адже їх було не так багато, як хотілося, а декотрі учасники не порадували м’язовою масою, гідною перемоги.

Тетяна ЛІТЕРАТІ, Старий Замок

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber