1. Головна
  2. >
  3. Спорт

"Говерла" - "Динамо" - 1:2

68
Спорт Новини Ужгорода

<p>Футболісти київського «Динамо» в рамках другого туру чемпіонату України вирушили в гості до «Говерли». Сезон обидві команди почали з втрат. Ужгородці...

"Говерла" - "Динамо" - 1:2

Спорт: 1Футболісти київського «Динамо» в рамках другого туру чемпіонату України вирушили в гості до «Говерли». Сезон обидві команди почали з втрат. Ужгородці продемонстрували приємну гру в Донецьку, але поступилися «Шахтарю» з рахунком 0:2.

Динамівці вдома приймали «Волинь» і примудрилися в самому дебюті зустрічі пропустити першими, але змогли забити м'яч у відповідь ще до перерви. Матч завершився за рахунку 1:1. Сьогоднішні суперники востаннє зустрічалися між собою в листопаді минулого року, і тоді, з рахунком 4:2, перемогу здобули футболісти «Динамо».

Динамівці не стали відкладати справу в довгу шухляду і відразу ж побігли на ворота суперника. Вже на другій хвилині після прострільної передачі на лінію штрафного Мбокані втік один на один з голкіпером, уклав того на газон, однак пролунав свисток арбітра, офсайд таки був. Однак господарі поля вже до результату першої десятихвилинки змогли вирівняти гру.

Перший дійсно небезпечний момент у матчі змогли створити кияни. Сталося це після розіграшу стандарту на чотирнадцятій хвилині. Ярмоленко закинув м'яч на кут воротарського, і якихось сантиметрів не вистачило Гармашу, щоб вбити м'яч у сітку воріт. Ужгородці відповіли ближче до середини першого тайму. Провели випад по лівому флангу господарі. Трухін навісив точно на Лисенка, Володимир пробив головою, але влучив точно в праву штангу.

На двадцять сьомій хвилині дала збій оборона «Говерли». Ярмоленко опинився неприкритим на правому куті штрафного, зробив пару кроків і пробив у дальній нижній кут воріт, але футбольний снаряд прокотився в сантиметрах від стійки. Хороша йшла гра! Момент за моментом створювали футболісти, при цьому жарко було як біля одних, так і біля інших воріт.

Через кілька хвилин після удару Ярмоленка господарі заробили штрафний на правому фланзі. Володимир Лисенко від душі пробив зі стандарту, м'яч пішов у правий нижній кут воріт, Коваль зафіксувати м'яч не зумів, і першим на підборі виявився Дандеа. Пішов постріл з кількох метрів, але мяч полетів точно в стража воріт. Як виявилося, м'яч влучив у цьому епізоді в обличчя Ковалю, але заміна не знадобилася. Воротар після надання допомоги повернувся в рамку.

Кінцівка першого тайму цілком і повністю залишилася за динамівцями. На сороковий хвилині Гармаш поборовся до кінця і виклав м'яч точно на Мбокані, який розташовувався в декількох метрах від воріт «Ужгорода», удар, і на табло з'явилися цифри 1:0. Другий м'яч у ворота «Говерли» влетів у наступній же атаці «Динамо».

Знову Мбоканін опинився на вістрі атаки, вискочив один на один з голкіпером, залишив вибіг за межі штрафного майданчика, пішов трохи правіше і катнув м'яч у порожні ворота. Вже в компенсований час господарі могли трохи підсолодити пігулку. Трішовіч після розіграшу кутового з правого флангу завдав хороший удар по воротах, але м'яч потрапив точно в поперечину. На перерву команди пішли за рахунку 0:2

У самому дебюті другого тайму господарі поля упустили чергову можливість вразити ворота суперника. Лисенко наважився на удар з правого кута штрафного, Коваль знову не зміг зафіксувати м'яч, а першим на підборі виявився Трішовіч. Добивання, і знову на висоті виявився Коваль. Максим встиг скластися і заблокував удар. Захисники ж київського клубу стояли осторонь і спостерігали за діями свого голкіпера. Після цього епізоду в матчі настало затишшя. Гра відсунулася від воріт, стало більше боротьби і пауз.

Зовсім протилежні тайми видали команди. У першій половині матчу воротарі не встигали відпочивати, а ось після перерви варти воріт стояли буквально без роботи. За п'ять хвилин до кінця основного часу матчу трибуни пожвавилися! Арбітр призначив пенальті у бік воріт «Динамо». Потрапив м'яч у руку Ленсу, і рефері одразу ж вказав на «точку». Балашов без зусиль переграв стража воріт. Коваль кинувся в кут, а м'яч полетів майже по центру. У час, що залишився господарі поля доклали максимум зусиль, щоб відігратися, але фінальний свисток головного арбітра зустрічі зафіксував перемогу «Динамо» з рахунком 2:1.

Голи: Мбокані (39, 41), Балашов (87, з пенальті).

«Говерла»: Чурілов, Дандя, Лисицький, Рніч, Балафас (Люлька, 46), Райчевіч, Трішовіч (Буяльський, 80), Трухін, Ле Таллек (Кополовець, 46), Балашов, Лисенко.

«Динамо»: Коваль, Даніло Сілва, Селін, Віда, Хачеріді, Гармаш (Ленс, 82), Аруна, Бельханда (Велозу, 66), Гусєв (Дуду, 79), Ярмоленко, Мбокані.

Спорт-Экспресс в Украине

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber