1. Головна
  2. >
  3. Спорт

ФК «Металіст» лишили заробленої у 2008-му брозни

78
Спорт Без регіону (не видаляти!)

2-го серпня, спортивний суд в Лозанні виніс рішення щодо матчу «Карпати» — «Металіст», який проходив 19-го квітня 2008 року. CAS визнав матч договірним.

ФК «Металіст» лишили заробленої у 2008-му брозни
Спорт: 12-го серпня, спортивний суд в Лозанні виніс рішення щодо матчу «Карпати» — «Металіст», який проходив 19-го квітня 2008 року. CAS визнав матч договірним.

Згідно рішення суду, у «Металіста» відібрані «бронзові» нагороди сезону 2007/2008, а ряд гравців і функціонерів отримали дискваліфікацію і штрафи. Зокрема, Євген Красніков повинен заплатити штраф у розмірі десяти тисяч доларів, при цьому він відсторонений від футбольної діяльності на п'ять років. Сергію Пшеничних, Миколі Іщенко, Василь Кобін, Володимиру Федоріву, а також Мацеєві Налєпа заборонено професійно грати в футбол протягом трьох років з додатковим умовним терміном у два роки. Сергію Лащенкову заборонено грати в футбол протягом п'яти років. Всі футболісти оштрафовані на десять тисяч доларів, говориться в офіційному прес-релізі CAS. У той же час за даними UA-Футбол, всі футболісти крім Лащенкова дискваліфіковані умовно.

У той же час клуби не будуть позбавлені дев'яти очок в сезоні 2011/2012, але зобов'язані заплатити штраф у розмірі 25 тисяч доларів. Президенту ФК «Карпати» Петру Димінському та генеральному директору клубу Ігор Дедишин призначений випробувальний термін в 1 рік, протягом якого вони можуть бути покарані відстороненням від будь-якої футбольної діяльності на 6 місяців.

Маша Землянська, Свідомо

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber