1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Ех, Україно, чи потрібні тобі чемпіони?

70
Спорт Новини Виноградова

Днями до редакції прийшов відомий у нашому краї спортсмен, фахівець гирьового спорту Олександр Марчук. Його вихованець Василь Потокі – чемпіон світу серед...

Ех, Україно, чи потрібні тобі чемпіони?
Спорт: Василь ПотокіДнями до редакції прийшов відомий у нашому краї спортсмен, фахівець гирьового спорту Олександр Марчук. Його вихованець Василь Потокі – чемпіон світу серед юніорів, якого він тренує вже вісім років, нещодавно став срібним призером України серед дорослих. Василь демонструє дедалі кращі спортивні результати і в складі збірної заявлений на участь в чемпіонаті світу, що на початку жовтня пройде в Афінах, пишуть "Новини Виноградівщини".

— У хлопця чудові шанси перемогти або ж, як мінімум, увійти до трійки призерів,- захоплено розповідає Олександр Марчук.

Але на цьому оптимізм в очах тренера згасає. Виявляється, усі українські збірники на престижні світові змагання мають їхати до Греції за власні кошти. Їм заявили — у федерації для поїздки спортсменів немає коштів. Навіть на одного потрібно немало – 9 тисяч гривень. Де їх взяти молодому закарпатському аспірантові університету, який лиш здобуває фах за спеціальністю спортивної реабілітації?

У владі здобуткам перспективного гирьовика раді, та профінансувати поїздку на світовий чемпіонат не обіцяють – бюджет не дозволяє. Радять пошукати спонсорів, може, вони допоможуть. Чи варто дивуватися після цього, що українські спортсмени завойовують медалі за чужі країни? Як фрістайлісти наші, що недавно перебралися до білоруського бацьки. Ех, Україно, чи потрібні тобі чемпіони?

Василь Кіш

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber