1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Дубль Хамеса Родрігеса виводить Колумбію у чвертьфінал! Колумбія-Уругвай 2:0

240
Спорт Новини Перечина

Героями цього матчу можна без сумніву назвати двох колумбійців – Родрігеса, який оформив дубль у ворота уругвайців та воротар Оспіна з п’ятьма сейвами в активі....

Дубль Хамеса Родрігеса виводить Колумбію у чвертьфінал! Колумбія-Уругвай 2:
Спорт: 1Героями цього матчу можна без сумніву назвати двох колумбійців – Родрігеса, який оформив дубль у ворота уругвайців та воротар Оспіна з п’ятьма сейвами в активі. Уругвайці спочатку грали дуже в`яло, але після пропущених двох м`ячів таки почаkb огризатися. Доволі беззубо без Суареса, даруйте за каламбур:)

28 червня на стадіоні Маракани у Ріо-де-Жанейро відбувся другий матч 1/8 фіналу. На полі зустрілися збірні Колумбії та Уругваю.

Колумбійці пробилися в плей-офф, впевнено очоливши групу С, в якій також виступали команди Греції, Кот-д'Івуару та Японії. Уругвайці фінішували другими у групі D, де також змагалися Коста-Ріка, Італія і Англія. Нагадаємо, що головною втратою команди Оскара Табареса є відсутність форварда Луїса Суареса, який був дискваліфікований через сумнозвіснийукус італійського гравця.

З початку мачту колумбійці беруть на себе першість у володінні м`ячем, але уругвайці «сушать» гру – неспішно ідуть за вибитим за межі поля шкіряним, повільно подають, дратуючи суперників та змушуючи їх бігати. В центрі поля швидкість атаки жовто-білих зменшується, уругвайці явно «тягнуть ризину».

На 15 хвилині гра більш-менш вирівнялася, але без гострих моментів. Обидві збірні грають дуже обережно, темп невисокий

Спорт: 2На 27 хвилині колумбійці таки знайшли протиотруту уругвайському захисту – дальній удар. Хамес Родрігес виводить збірну Колумбії вперед, ударивши з 30 метрів за спину Муслера під саму поперечину! 1:0

І ось нарешті прокинувся Уругвай. На 30 хвилині уругвайці отримали перспективний штрафний. Едінсон Кавані потужно пробив у дев`ятку з 25-30 метрів, але м`яч небезпечно пролетів трохи вище воріт.

На 37 хвилині уругвайці ледь не зрівняли рахунок — Гонсалес штрафному майданчику навісив на ворота. Рикошет змінює траекторію м'яча і той ледь не залітає у ворота. Ледве, тому що колумбійський воротар Оспіна встигає відбити удар.

Перший тайм не запам`ятався нічим, окрім шедеврального голу Родрігеса. Пропущений м`яч підігрів уругвайців, і вони вперше за весь час почали активно контратакувати. Уругвай зумів пробити всього три рази по воротам колумбійців, і лише раз у площину володінь Оспіна. Також перша половина гри рясніла незрозумілою боротьбою на грані фолу, але обійшлося без жовтих карток.

Спорт: 2На 49 хвилині колумбієць Родрігес оформлює дубль! Навісна передача відбулась від Армеро на дальню стійку, там Куадрадо в стрибку перевів м'яч в центр карного, де Родрігес спокійно запустив м`яч у ворота! 2:0 Це 5 м’яч на його рахунку у турнірі. Родрігес — перший гравець чемпіонату світу після Крістіана Вієрі, який забив у чотирьох матчах Мундіалю поспіль.

Якась спортивна злість наштовхує уругвайців у буквальному сенсі цього слова на своїх суперників – на траві постійно лежить хтось із колумбійців. Їх атаки небесноблакитні зупиняють тільки небезпечними зіткненнями.

І перший небезпечний момент від команди, що програє. На 63 хвилині уругваєць Крістіан Родрігес потужно пробив здалеку з лівої, але Давід Оспіна в прижку зумів відбити м’яч в сторону.

Спорт: 5Уругвайці намагаються відігратися. Стандарт за стандартом виконують гравці в блакитних майках на половині колумбійців, але футбольний бог явно не на їхній стороні. Колумбійці грали у другій половині матчу на рахунок, чітко, обережно, без метушні, іноді просідаючи в обороні.

На 79 хвилині воротар колумбійців знову рятує команду – Перейра після рикошету від Агілара вилетів один-на-один з Оспіною, але пробив точно у голкіпера Колумбії! 84 хвилина і знову м’яч у руках Оспіни – уругвайці наче знавісніли, та не піддалися їм ворота колумбійців до кінця матчу…

Колумбія виходить у чвертьфінал, де зустрінеться із господарями мундіалю – бразильцями.

Катя БАРТИШ для Голосу Карпат

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber