1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Донецький Шахтар став одноосібним лідером чемпіонату України

62
Спорт Без регіону (не видаляти!)

Донецький Шахтар став одноосібним лідером чемпіонату України після перемоги у центральному матчі туру над київським Динамо, пише <a...

Донецький Шахтар став одноосібним лідером чемпіонату України
Спорт: 1Донецький Шахтар став одноосібним лідером чемпіонату України після перемоги у центральному матчі туру над київським Динамо, пише ВВС Украна.


Перші очки у першості втратив харківський Металіст: срібні призери минулого чемпіонату зіграли внічию з луганською Зорею.

Четвертої поразки у чотирьох іграх зазнала сімферопольська Таврія.

Осічка Металіста


На чолі турнірної таблиці закінчилось двовладдя: у той час, як Шахтар зумів переграти свого принципового суперника, київське Динамо, харківський Металіст не зміг перемогти на виїзді луганську Зорю.

Перед луганцями у звітному матчі стояло непросте завдання: довести, що перемога у попередньому турі над дніпропетровським Дніпром та місце у чільній трійці першості не є для Зорі випадковими.

Зоря була близькою до того, аби створити сенсацію та у другому матчі поспіль здобути перемогу над фаворитами першості: вже до 20-ї хвилини капітан луганців Микита Каменюка забив два голи у ворота Володимира Дішленковича.

Втім, ще до кінця другого тайму харків’янам зусиллями Бланко відквитали один м’яч, а на 69-й хвилині Крістальдо зрівняв рахунок.

На більше харків’ян не вистачило, матч закінчився унічию.

До першої трійки увійшов дніпропетровський Дніпро: у Луцьку команда Хуанде Рамоса виграла у місцевої Волині.

Підопічним Віталія Кварцяного вдалося відкрити рахунок у матчі, проте ще до кінця першого тайму дніпряни відповіли голом у ворота Віталія Неділька.

В середині другого тайму Волинь залишилася у меншості: за небезпечну гру другу жовту картку побачив перед собою Ярослав Кінаш.

Втратою лучан сповна скористався Євген Селезньов протягом трьох хвилин він забив два голи і приніс своїй команді перемогу з рахунком 1:3.

Після матчу Віталій Кварцяний не приховував свого розчарування з приводу вилучення Кінаша, яке, на його думку, стало поворотним моментом у матчі. У чотирьох турах чемпіонату це було вже третім вилученням гравців з Луцька.

«Якщо грають десять на одинадцять, то гра вже нерівна. Можливо, в регламенті треба написати, що Волинь має грати у меншості», – заявив після гри тренер лучан.

Четверта поразка Таврії


В інших матчах туру з однаковим рахунком 1:1 розійшлись між собою Іллічівець з Карпатами, Говерла з запорізьким Металургом та Арсенал з Ворсклою.

Перші перемоги у чемпіонаті здобули Севастополь та Чорноморець.

Одесити вдома з мінімальним рахунком перемогли донецький Металург.

Після матчу тренер донеччан Юрій Максимов заявив, що напише заяву про відставку, якщо цього четверга його команді не вдасться пройти до наступного етапу Ліги Європи, обігравши албанський Кукесі.

Севастополь з таким самим рахунком у кримському дербі обіграв сімферопольську Таврію.

Для сімферопольців це стало четвертою поразкою у чотирьох поєдинках першості, однак наставник Таврії Янніс Христопулос каже, що нинішній стан команди не є «виключно його помилкою».

«Минулого сезону я працював в одній команді, котра так само почала чемпіонат. Але тоді ми все ж добилися результату і завоювали путівку до єврокубків… Я тут, щоб продовжувати працювати», – заявив грецький тренер після матчу.

Шахтар на верхівці


Після чотирьох турів на верхівці турнірної таблиці як лідер утвердився донецький Шахтар: він залишається єдиною командою, яка не втратила у першості жодного очка.

Десять пунктів у активі Металіста, на одне очко менше – у Дніпра.

Четверте місце з вісьмома очками посідає луганська Зоря, київське Динамо з сімома пунктами – лише на п’ятому місці.

Гонку бомбардирів очолюють динамівець Дьємерсі Мбокані та дніпропетровець Євген Селезньов. Обидва нападники забили по чотири м’ячі.

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber