1. Головна
  2. >
  3. Спорт

ЧС-2014: Голландія обігрує чилійців з рахунком 2:0 та впевнено займає перше місце у групі В

80
Спорт Без регіону (не видаляти!)

Голландія перемагає у всіх трьох матчах в групі B і займає перше місце. Чилійці займають друге, що можна вважати успіхом у групі з Голландією та Іспанією. Тепер...

ЧС-2014: Голландія обігрує чилійців з рахунком 2:0 та впевнено займає перше місце у групі В
Спорт: 1Голландія перемагає у всіх трьох матчах в групі B і займає перше місце. Чилійці займають друге, що можна вважати успіхом у групі з Голландією та Іспанією. Тепер команди відправляються чекати своїх суперників. Комусь із них сьогодні дістанеться Бразилія.

23 червня на Арені Корінтіанс у Сан-Паулу Нідерланди та Чилі розіграли 1 та 2 місце у групі В.

До речі, тренер збірної «Летючих голландців» Ван Гаал вчора звинуватив ФІФА в підігруванні збірній господарів, так як матч групи А поставили після матчу групи B, а значить бразильці зможуть «вибрати» собі суперника по 1/8 фіналу.

Та повернімося до сьогоднішньої гри. Хто би міг подумати, що Нідерланди і Чилі боротимуться за перше місце в групі В, а чинні чемпіони світу – іспанці — не наберуть жодного очка в двох матчах. Мало того, ще й заб'ють всього один гол, пропустивши сім.

Чилійці впевнено почали чемпіонат, здобувши перемогу над Австралією (3:1), але це не стало чимось несподіваним. А ось перемога в другому турі над Іспанією (0:2) прогриміла як грім серед ясного неба.

Іспанці так і не змогли відійти від того футболу, який їм продемонстрували голландці. Нагадаємо, матч закінчився з рахунком 1:5 в активі збірної Голландії. А ось австралійці виявилися не з боязкого десятка і змогли вчинити опір, яке, правда, голландці таки їх зломили, забезпечивши собі достроковий вихід з групи (2:3).

Весь перший тайм чилійські нападники висмикували голландців в центр поля, а в другій хвилі атаки намагалися створювати моменти біля воріт помаранчевих, а ось у збірної Нідерландів контратаки не виходили. Взагалі, на початку гри їм важко було навіть зачепити м`яч, про що красномовно свідчить статистика володіння шкіряним 1-го тайму – 63% у чилійців та, відповідно, 37 у європейців.

За 15 хвилин до перерви гра пожвавилася: з`явилися перші спроби взяти ворота супротивника.

39 хвилина – Роббен виходить 2 на 2 до чилійських воріт та пробиває по володіннях голкіпера Браво, цілячись у дальній кут, але м`яч пролітає у кількох сантиметрах від стійки.

Чилійці часто падають у штрафному майданчику помаранчевих, схоже, випрошуючи пенальті, але арбітр Бакарі Гассама непохитний.

Спорт: 341 хвилина – Ленс (Нідерланди) перехопив м'яч у центрі поля, дійшов до штрафної, і не знаючи що робити, що робити, вирішив завдати удару, але далеко від цілі.

Контратака від Чилі – на 43 хвилині Діаз подає зі штрафного з центру поля та Гутьєррес у воротарському один, але головою відправляє м'яч повз правої дев'ятки. Але й голкіпер там все контролював.

Команда Чилі володіла і м`ячем, і територією, але до перерви голландці взяли себе в руки та створили кілька небезпечних моментів.

У другому таймі гра була досить млявою. Можливо голландці не прагнули забивати, щоб спробувати уникнути зустрічі з Бразилією чи просто обидві команди, забезпечивши собі вихід з групи, намагалися заощадити сили і уникнути травм і карток…

65 хвилина і гострий момент – чилієць Санчес обігрує Ленса та з гострого кута пробиває: голкіпер Сіллессен вибив м`яч перед собою, оборонці допомогли винести шкіряного за межі штрафного майданчика.

Три хвилини на футбольному полі і голландець, 24-річний Лерой Фер забиває перший гол у матчі на 77 хвилині! 1:0 на користь помаранчевих.

82 хвилина — кілька кутових поспіль було у «червоних», і де Йонг головою ледь не зрізав м'яч у власні ворота, де Врей на лінії воріт зупинив цю зрізку!

В останні хвилини матчу побільшало падінь чилійців у штрафному майданчику збірної Голландії.

Спорт: 2Неймовірно, 91 хвилина і це другий гол в активі голландців! Роббен отримує передачу зі своєї половини поля, добігає майже до штрафного майданчику, прострілює уздовж воріт на набігаючого Депая, який головою вганяє м'яч у ворота.

Голландії таки вдалося зібратися та забити два переможних гола у ворота чилійців, набравши максимальну кількість очок, та впевнено очолити групу В. Найімовірніше, суперником команди стане Мексика або Хорватія.

Огляд матчу



Катя БАРТИШ для Голосу Карпат

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber