1. Головна
  2. >
  3. Спорт

ЧС-2014: Бельгія вириває вольову перемогу у Алжиру - 2:1

128
Спорт Новини Перечина

Несподіваний матч чекав сьогодні на вболівальників збірної Бельгії. Неспішний та виважений початок гри європейців не приніс команді дивідентів. Збірна Алжиру у...

ЧС-2014: Бельгія вириває вольову перемогу у Алжиру - 2:
Спорт: 1Несподіваний матч чекав сьогодні на вболівальників збірної Бельгії. Неспішний та виважений початок гри європейців не приніс команді дивідентів. Збірна Алжиру у першому таймі отримала змогу пробити пенальті, а забивши гол, перейшла у повний захист. І як бельгійці не намагалися знайти ключик до дверей африканців, зрівняти рахунок їм вдалося лише у другому таймі — бельгійці вирвали переможний рахунок в останні 20 хвилин матчу.

У вівторок, 17 червня, на стадіоні «Мінеірао» в Белу-Оризонті зійшлися команди Бельгії та Алжиру. Цей матч відкрив поєдинки групи Н, де на нас ще чекає гра сусідньої Росії та Південної Кореї.

Збірна Бельгії вважається фаворитом цієї групи і «темною конячкою» мундіалю. Західні експерти пророкують їй вихід до кращої п'ятірки Чемпіонату.

Цьому доказом став відбір до головної футбольної події 2014 року — Бельгія вийшла на першу сходинку групи, здолавши у нелегких матчах команди Хорватії, Сербії, Шотландії, Македонії та Уельсу. На її рахунку 10 перемог і 2 нічиї, пропустила лише 4 м`ячі (це третій результат після Греції та Іспанії). До того ж, «червоні дияволи» потрапили у одну з найслабших груп Мундіалю. Команда має невеликий досвід (12 років не брала участь у чемпіонатах Європи та світу), недостатньо зріла, але з чудовим підбором виконавців і вмінням працювати як одне ціле.

На чемпіонаті світу в Бразилії від Алжиру мало хто очікуав сенсацій, адже це тільки четвертий великий вихід для цієї молодої збірної. Збірна Алжиру хоч і пройшла з легкістю відбірковий раунд, вважається аутсайдером групи. Так, на останньому Чемпіонаті в ЮАР алжирці зайняли останнє місце в групі. Та в цьому матчі вона попсувала чимало нервів бельгійцям та їх уболівальникам.

На початку матчу команди включили непогані швидкості зі старту, бельгійці намагалися захопити ініціативу. Після п'яти хвилин ігрового часу Алжир вже встиг освоїтись на половині суперника, а Бельгія надто довго приглядалася до опонента і не поспішала брати бика за роги.

56 800 уболівальників були присутні на трибунах. На вулиці +30 та 65% вологості — не найкращі умови для біганини на полі.

Уже на 22 хвилині Алжир заробляє пенальті у ворота Бельгії. Вертонген руками притримав суперника у штрафному майданчику і арбітр вийняв з кишені жовту картку. Алжирці використали свій шанс і перший гол у матчі на рахунку африканців був забитий на 23 хвилині(автор — Фегулі). Це несподіваний початок гри.

31 хвилина — і нарешті бельгійці намагаються пробити дірку у захисті збірної Алжиру та кілька разів потужно пробивають по воротам, але жодного попадання у ціль. Алжирці буквально окопалися біля воріт.

34 хвилина — Бенталеб прописав жовту картку до свого пасиву — зіграв ліктем.

Пробивати по воротам «зелених» бельгійцям вдається тільки з дальніх дистанцій, в основному використовуючи стандарти. Не зважаючи на 68-відсоткове володіння м'ячем та 5 гольових моментів, «червоним дияволам» так і не пощастило надщербити алжирський горішок у 1-му таймі.

Другий тайм підштовхує збірну Бельгії до воріт алжирців, нарешті європейці пробиваються у штрафний майданчик супротивників, намагаються заробити більше стандартів, але всі м'ячі летять мимо воріт.

Збірна Алжиру грає на контратаку і на 57 хвилині алжирець Меджані після кутового виграв повітря, пробивши потилицею по воротах, але не влучив буквально на кілька десятків сантиметрів!

В атаках бельгійці думають занадто довго, їм явно не вистачає атак в один дотик. Алжир став сміливіше грати попереду, і у оборони бельгійців починають з'являтися проблеми.

67 хвилина і перший справді гольовий момент для бельгійців — алжирці, схоже, самі себе приспали і дозволили нападнику бельгійської команди майже один на один вийти з власним воротарем. М'Болі ногою врятував свою команду!

70 хвилина і, нарешті, довгожданний гол у виконанні «червоних дияволів» — Феллаіні пробиває потилицею точно під поперечину. Це 1:1.

Цей гол нарешті прискорив збірну Бельгії, гра майже повністю переходить на половину алжирців. Бельгія відчула запах крові та почала грати у своє задоволення. Ось тепер стало зрозумілим, чому цю команду називають одним із фаворитів мундіалю.
79 хвилина і бельгійці в контратаці забивають 2-гий гол: вихід три в два у бельгійців, Мертенса вивели на ворота, і його удар під поперечку голкіпер витягнути не зміг…

Команда Бельгії зусиллями лави запасних важко, але виграє матч у Алжиру.



Бельгія: Куртуа, Алдервейрелд, Компані, Вертонген, ван Бюйтен, Вітсель, де Брюйне, Е. Азар, Дембеле, Шадлі, Лукаку

Алжир: М'Болі, Бугерра, Гулам, Халліш, Мостефа, Фегулі, Меджані, Бенталеб, Таідер, Махрес, Судані
Бельгія — Алжир — 2:1.

Голи: Феллаїні,70; Мертенс,80 — Фегулі, 25 (П)

Катя Бартиш для Голосу Карпат

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber