1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Анонс матчів ЧС-2014 на 26 червня

108
Спорт Новини Перечина

На відміну від попередніх ігрових днів, сьогодні аж сім команд боротимуться за вихід у плей-офф.

Анонс матчів ЧС-2014 на 26 червня
Спорт: 1На відміну від попередніх ігрових днів, сьогодні аж сім команд боротимуться за вихід у плей-офф.

Португалія — Гана

19:00. Бразиліа. Національний стадіон імені Мане Гаррінчі. Пряма трансляція на «Першому Національному».

Гана провалила стартовий матч зі США, а португальці узагалі жодну з двох ігор не можуть занести собі до активу. Відтак, команди Роналду та Боатенга потрапили у дуже скрутне турнірне становище. Мало того, що сьогодні обох суперників влаштує лише перемога, їм потрібно забивати якомога більше і сподіватися, що в паралельному матчі Бундестім обіграє сенсаційну команду США. Знову ж таки, з якомога крупнішим рахунком.

Спорт: 2І не скажеш, що такий варіант — малоймовірний, проте залежати від перебігу паралельного матчу — некомфортно. Намагання дізнатися, як там грають поміж собою команди німецьких тренерів, відволікатиме від гри. Португальці, як і раніше, покладаються на геній Кріштіану Роналду, відстежуючи новини із табору національної команди. Рон на цьому чемпіонаті має проблеми не лише з натхненням, а й із здоров'ям, проте новини від ескулапів збірної поки що втішні — лідер зможе зіграти проти Гани.

Африканці чимало говорять про те, що побоюються Роналду незалежно від форми, в якій він перебуває. Але це не більше, ніж намагання перестрахуватися. Назагал збірна Гани справляє значно краще враження в плані командної гри, тож у цьому протистоянні «Чорні зірки» будуть фаворитом. Нехай і не таким очевидним.

США — Німеччина

Спорт: 319:00. Ресіфі. «Арена Пернамбуку». Пряма трансляція на ТРК «Україна».

Аби оформити тріумфальний вихід у плей-офф американцям забракло лічених секунд — Варела вкрав у команди Клінсмана заслужену перемогу над Португалією. «Янкі» вже переконали нас у своїй психологічній стійкості, здоровій спортивній нахабності та доладній зіграності всіх ланок. Тож поки не пізно, варто скинути капелюха перед Юргеном Клінсманом, у якому сумнівалися, і якого критикували за те, що він не взяв на Мундіаль легенду — Лендона Донована.

У матчі з німцями достатньо нічиї. Зважаючи на те, що американців очолює легенда німецького футболу, дехто припускає, що Бундестім не особливо наполягатиме на своїй перемозі. Тим паче, перед вирішальними матчами плей-офф непогано б зекономити сили. Щоправда, з лазарету команди Льова долинають не надто приємні для США новини: Томас Мюллер і Жером Боатенг вже відновилися від пошкоджень, отриманих у грі з Ганою, тож мають всі шанси вийти на поле. А є ж іще Міро Клозе з його невтамованим голодом до забитих м'ячів. Словом, доля «янкі» — в їх же руках. Сподіватися на поблажки не варто.

Алжир — Росія

23:00. Курітіба. «Арена да Байшада». Пряма трансляція на ТРК «Україна».

Спорт: 4Команда Капелло була нічим не кращою за Корею в їх очній зустрічі. У другому турі корейці без шансів поступилися Алжиру, отже напрошується висновок, що беззаперечним фаворитом цього поєдинку є «лиси пустелі». Та футбол був би малоцікавим видовищем, якщо б тут долю матчів вирішували закони логіки. Росії потрібна лише перемога, тож мотивація у Бєрєзуцкого і компанії буде зашкалювати.

Інша справа, що бажання не завжди збігаються з можливостями. В матчах проти Кореї і Бельгії росіяни постали надзвичайно посередньою командою, до того ж — боягузливою. У тих моментах, які Росії таки вдавалося створити, футболісти пробивали в «молоко», лякаючись своєї тіні. А ось Алжир ненадійність своїх тилів повністю компенсує результативною атакою. Напад в африканців — це взагалі пісня.

Навіть нічия гарантує «лисам» вихід в 1/8 фіналу, адже розгромна перемога Кореї над Бельгією — це щось з розряду фантастики, чи не так? А отже українці знову зможуть заспівати свій улюблений хіт, де приспів нехитрий: «ла-ла-ла-ла».

Південна Корея — Бельгія

23:00. Сан-Паулу. «Арена Корінтіанс». Пряма трансляція на «Першому Національному».

Спорт: 5«Червоні дияволи» достроково забронювали за собою перше місце у турнірній таблиці. Та все ж мотивації на гру з азійцями у них ще має бути чимало. Команду Вільмотса заздалегідь возвели в ранг одного із фаворитів турніру, проте ігри з Алжиром і Росією відчутно розчарували тих, хто очікував від бельгійців результативного і феєричного футболу. З Кореєю якраз є змога зіграти у своє задоволення, забити парочку голів і з чудовим настроєм підійти до 1/8 фіналу.

Щодо підопічних Хон Мюн Бо, то вони своє щастя прогавили в матчі з Росією. Команду Капелло слід було брати «тепленькою» і перемагати. Натомість з Алжиром в корейців не було жодного шансу. Вже зараз можна сказати, що азійський гранд став одним із розчарувань Мундіалю. Усі звикли до того, що Корея — це «темна конячка», яка завдяки своїй працьовитості досягає непоганих результатів на головному турнірі планети. Та зараз у їх розгромну перемогу не вірить, напевно, вже ніхто.

Олег Бабій, Футбол 24

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber