1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Україна

Олег Федорчук: «Шахтар» не демонструє тактичної гнучкості»

24.03.2021 08:44

Після поразки з великим рахунком у Італії від «Роми» (0:3), у четвер на НСК «Олімпійський» «Шахтар» так і не зміг взяти реванш у суперника в рамках 1/8 фіналу Ліги Європи.

Діючий чемпіон України поділився з «Рейтинг Букмекерів» Олег Федорчук, тренер з більш ніж 20-річним стажем, своїми думками щодо футбольного клубу.

— Олеже Вікторовичу, ви очікували такого розгрому «Шахтаря»?

 

— «Рома» і спочатку була фаворитом. Але я все одно не очікував, що вони так легко здобудуть перемогу. «Шахтар» не зміг нав’язати свою контргру.

Це вже не перший розгром «Гірників» в цьому сезоні на міжнародній арені. Це через відсутність лідера, немає ватажка. 

Дуже не вистачає Степаненка, Пятова, який хоч зараз і поступається Трубіну в ігровому плані, але ментальність, досвід, впевненість, своєчасні підказки захисникам теж важливі, а в цьому Пятов кращий. До того ж «Шахтар» в нинішньому сезоні не демонструє гнучкість в тактиці. Якщо суперник закривається або грає так, як не подобається «Гірникам», донеччани збиваються на дрібні передачі без особливої гостроти.

 

— Матч проти «Десни» в чемпіонаті може свідчити про те, що «Шахтар» виходить з піке?

 

— Для мене цей матч вийшов якимось дивним. Я давно не бачив такої деморалізованої «Десни». Проте, це була не та гра, після якої «Шахтар» міг би  отримати великий поштовх. Я не пам’ятаю, щоб команди виходили з кризи так швидко.

Матч з «Ромою» теж можна розглядати по-різному. Керівництву «Шахтаря» слід визначатися, яким змаганням віддавати перевагу. 

З Кубка України «Гірники» вилетіли, у чемпіонаті відстають від «Динамо» на чотири очки. Так можна взагалі без трофеїв залишитися, чого з «Шахтарем» не було вже шість років. Та ж «Рома» поставила на матч не оптимальний склад, пам’ятаючи про те, що в чемпіонаті вони можуть поборотися за зону Ліги чемпіонів.

Читайте на ГК:Електронні повісти надсилатимуть уже з квітня: в уряді відреагували на популярне запитання
Читайте на ГК:Не кожному по зубах: відомо скільки треба працювати в Україні, щоб придбати авто
Читайте на ГК:Сирський виступив із заявою: сьогодні важливий день