1. Новини Закарпаття
  2. >

Виноградів. Рада президентів клубів Закарпаття окреслила орієнтири нового сезону (ФОТО)

14.08.2020 18:14 0 Спорт
 

Кубкові баталії розпочнуться з участю «вищолігівців» 2 вересня. Про це стало відомо на зустрічі представників закарпатських клубів у Виноградові.

У зібранні взяли участь заступник голови Закарпатської асоціації футболу Віктор Качур та голова Ради президентів футбольних клубів Закарпаття Іван Матрунич. Головні питання: початок офіційних обласних змагань краю: чемпіонату, Кубка та першості; їх формат та ознайомлення з карантинними вимогами, інформує Лобда.

Спочатку старт першості обговорили представники першої ліги. Було запропоновано кілька «робочих» варіантів формули турніру. Зокрема, грати звично у два кола. Та від цього відмовилися, оскільки в такому разі довелося б проводити матчі в будні. А для більшості команд такі умови не прийнятні. Зрештою, зійшлися на іншій пропозиції. Колективи обох зон розділили на дві «внутрішні» групи за «сліпим» жеребкуванням. Змагатимуться в два кола. Потім учасники зіграють «перехресні» поєдинки: «1 місце» із «першим», «друге» із другим» і так далі. А в підсумку переможці обох зон визначать абсолютного чемпіона ліги в завершальному поєдинку.

Турнір розпочнуть 30 серпня. Останній тур у групах повинні завершити 25 жовтня. І в листопаді фінішують рештою стикових двобоїв та, зокрема, визначать загального тріумфатора першості.

Ось якими виявилися склади гру у результаті жеребкування:

Західна зона

Перша група:

ФК «Боржавське».ФК «Заріччя».ФК «Н. Коропець».ФК «Невицький замок ОК ДЮСШ Україна».ФК «Сільце».

Друга група:

ФК «Сокіл» (Кінчеш).ФК «В. Коропець».ФК «Боржава» (Довге).ФК «Зірка» (Лінці).ФК «Колос» (Іванівці).ФК «Чоп»

Східна зона

Перша група:

ФК «Руське Поле».ФК «Бедевля».ФК «Вишково».ФК «Верховина» (Міжгір’я).СК «Тячів».

Друга група:

ФК «Карпати» (Дубове).ФК «Вонігово».ФК «Іза».ФСК «Говерла» (Ясіня).ФК «Терново».

Що ж до «вищолігівців», то вони розпочнуть 29 серпня. Зіграють у два кола за раніше складеним календарем. Ось тільки замість «Мункача» виступатиме об’єднана команда з Мукачівського району. Решта учасників ті ж:

ФК «Бобовище-Медвідя» (Мукачівський район).СК «Карпати» (Рахів).ФК «Середнє».ФК «Бужора» (Іршава).ФК «Поляна».ФК «Вільхівці».ФК «Хуст».ФК «Севлюш» (Виноградів).

Стосовно Кубка. Зважаючи на часовий цейтнот, за почесний трофей змагатимуться колективи найвищого обласного дивізіону. Переможця визначатимуть з одного матчу на нейтральному полі.

На чвертьфінальній стадії відповідно до жеребкування зустрінуться:

Хуст

2 вересня. ФК «Бобовище-Медвідя» – ФК «Середнє»,

2 вересня. ФК «Бужора» – СК «Карпати».


Ужгород (стадіон «Автомобіліст»)

2 вересня. ФК «Вільхівці» – ФК «Хуст»,

2 вересня. ФК «Севлюш» – ФК «Поляна».

Півфінальні зустрічі – 23 вересня у Поляні й Виноградові. Фінал – 14 жовтня у Вільхівцях.

Слід також зазначити, що з огляду на дію карантинних умов юнацькі команди не гратимуть. Водночас юнаків 2005 – 2003 рр. н. дозволено реєструвати з дорослими й таким чином залучати для набуття ігрового досвіду.

Необхідно звернути увагу на новий порядок реєстрації гравців у Єдиній базі відповідно до чинних вимог ФІФА та УАФ. Представникам клубів була надана необхідна у зв’язку з цим роз’яснювальна інформація.

І особливий акцент – на дотриманні карантинних вимог!!! Прийнято рішення: за матчами можуть спостерігати 25 відсотків уболівальників від загальної кількості, яку вміщують стадіони. Обов’язкові маски, соціальна дистанція, температурний скринінг. За порушення вимог – штрафні санкції та в подальшому гра без уболівальників. Відповідатимуть за дотримання вимог клуби, які прийматимуть команди гостей.

Джерело: Володимир ТАРАСЮК, ЗАФ

Нагадаємо, ФК "Минай" переміг ФК "Волинь" та виходить до Прем'єр-ліги
https://goloskarpat.info/sport/5f35903347d88/

Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська