1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

У Берегові юні фристайлісти стають на лижі вже у 5-річному віці (ФОТО)

30.07.2020 09:47 0 Спорт Автор: Голос Карпат
 

Щоб зберегти цей та інші види спорту в місті потрібний сучасний спортивний комплекс.

Готують юних фристайлістів у районній спортивній школі товариства “Колос”, де діють три вікові групи – молодша, середня і старша. Займаються з дітьми досвідчені наставники Ірина Дучишин, Ольга Яремчук-Окіпнюк та Наталія Мойсеєнко.

Заняття проводяться круглий рік у залі спорткомплексу “Закарпаття”. Благо, плату за все це поки-що не беруть.

Зараз під час карантину займаються на свіжому повітрі.

Тепер у групах нараховується по 30-40 дітей. Але взимку, коли приступають до занять на лижах і фізичні навантаження зросатють, певна частина вихованців відсіюється.

Ази фристайла засвоюють на Ведмежій горі, що на Свалявщині. І окремі спортсмени вже досягли певних результатів. Так, Олександр Окіпнюк – член збірної України, неодноразовий учасник чемпіонатів Європи та світу.

“Берегову надзвичайно бракує власного спортивного комплексу, де б круглорічно могли займатися не лише фристайлісти, а й представники інших видів,- каже Голосу Карпат Ірина Дучишин.- Наприклад, мій старший син, крім фристайлу, грає у футбол. Але за оренду майданчика для тренувань на стадіоні “Дружба” доводиться викладувати досить серйозну суму. Не всі батьки можуть це собі дозволити. Тепер будується сучасний спортивний комплекс на стадіоні “Меблевик”, який видали в оренду Закарпатському угорському інституту. Проте, напевно, його використання теж буде платним.”

Має намір спорудити об’єкт, де б могли безкоштовно шліфувати майстерність спортсмени міста, тренер Берегівської районної ДЮСШ, в
минулому знаний футболіст Іван Сливка. Знайшов спонсорів, ентузіастів, готових допомогти. Але все упирається у відсутність земельної ділянки, яка б підходила під цей проект.

“Ідею Івана підтримують і наші тренери,- зауважує Ірина Дучишин.- Бо в будь-яку хвилину нам теж можуть встановити плату як за навчання, так оренду приміщень. Тоді фристайл також може канути в Лету і фахові лижні змагання наші діти бачимуть хіба-що по телебаченню або в Інтернеті.”

Нагадаємо, в Ужгороді поліція рятувала постраждалого у ДТП байкера (ВІДЕО)

Читайте на ГК:Важка втрата для кожного: 46-річний закарпатець приєднався до лав “Небесного війська” (ФОТО)
Читайте на ГК:“Щоб ми мали можливість жити”: ще один закарпатець відправиться в останню земну путь (ФОТО)
Читайте на ГК:«Kelme Cup in Beregovo»: у Закарпатті проводять традиційний всеукраїнський футбольний турнір
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська