1. Головна
  2. >
  3. Спорт

ФК "Середнє" здобуває єдину перемогу в Зимовій першості, котра, проте, стала "золотою"

189
Спорт Новини Ужгорода

Команда Івана Ковача зуміла зробити сенсацію у фіналі і перемогти діючого чемпіона області.

ФК "Середнє" здобуває єдину перемогу в Зимовій першості, котра, проте, стала "золотою"

Згідно вимог карантину вболівальників у Середньому не пускали на трибуни біля штучного поля, тож близько півсотні глядачів розташувались навкруги поля за сіткою.

Наставники обох команд випустили незмінну стартову одинадцятку та і тактичні ходи були традиційні для обох колективів – середнянці грали від захисту, тоді як Севлюш тримав контроль, але без значних  загострень.

Більше того, саме підопічні Ковача першими завдали першого небезпечного удару по воротам – це лише на 23-ій хвилині зробив Джанда з лівого краю штрафної. У виноградівців тривалі перекочування м’яча з флангу на фланг ні до чого не призводили, а всі простріли та навіси були за воротарем та захисниками середнянців. Лише на 34-ій хвилині Мешко після підбору перед штрафною пробив з 19 метрів, біля стійки.

А за дві хвилини забійний момент мав Гальчак, який з 12 метрів розстрілював ворота суперника, але відправив круглого над воротами. На 37-ій хвилині Ковач зі штрафного з 26 метрів обвідним ударом цілив у ближній кут, але трохи не влучив. Номінальні гості атакували рідко, проте доводили атаки до ударів, що не можна сказати про виноградівців. На 41-ій хвилині Медведєв пробивав з 15 метрів зліва, але не точно.

На початку другого тайму Севлюш заробив перспективний стандарт в 20 метрах від воріт. Удар Чедрика у карколомному стрибку відбиває Гречка. На 51-ій хвилині сіро-салатові вибігають у контратаку – Чедрика віддає наліво на Ребрика, удар якого з гострого кута парирує голкіпер.

Севлюш доволі спокійно продовжував розхитувати захист суперника без значних успіхів. На 67-ій хвилині Вайда пробив з 20 метрів, але вище. А вже за хвилину Роля змістився з правого краю у центр і віддав лівіше на Медведєва, який з 15 метрів обвідним ударом розпечатує ворота Козара – 0:1!

Такий хід подій привніс пожвавлення серед місцевих вболівальників, але не серед гравців з Виноградова. Вони й надалі йшли вперед і упиралися в захисні мури середнянців, які впродовж всієї гри не втрачали концентрацію і не прижимались сильно до своїх воріт.

На 72-ій хвилині знову Вайда пробив по центру з 18 метрів, Гречка парирує. На 75-ій хвилині Медведєв не використав схожий до гольового момент, цього разу виноградівський воротар був на місці.    

Облога володінь Гречки продовжувлась, але голи сьогодні влітали лише у протилежні ворота. На 82-ій хвилині Валерій Роля поборовся до кінця у чужій штрафній, виборов м’яч у захисників і пробив з 10 метрів – 0:2.

Після цього вже мало хто вірив у камбек севлюшців, які не змогли влаштувати навіть фінальний штурм.

По завершенню нагороди отримали кращі в номінаціях. Кращим бомбардиром турніру став Олександр Грицкевич із Вільхівців. Кращим гравцем у складі Севлюша було визнано Артура Дорі. А у складі переможців – Валерія Ролю.

Середнє здобуває свою єдину перемогу у Зимовій першості лише у фіналі і, як виявилось, цього було достатньо, щоб покласти другий кубковий трофей за останні десять років у клубний музей. Бійцівський характер молодої команди Ковача став чи не головним фактором у здобутті золота.

Севлюш не скористався тією перевагою, яка в нього була протягом всієї гри, покладаючись лише на свій клас, проте як відомо дисципліна б’є клас.
 
ФК «Севлюш» (Виноградів) – ФК «Середнє» 0:2

Голи: Медведєв, 68, Роля, 82.

Середнє: Ерік Гречка - Богдан Зуб, Мирослав Скрип, Іван Ільчук, Ілля Демидов - Іван Ковач-молодший, Микита Гальчак, Віталій Медведєв, Михайло Трухан (Василь Роботишин, 64), Валерій Роля - Микола Джанда (Олександр Гузинець, 86).
Запасні: Олександр Костик, Валентин Павлик, Сергій Далекорей, Дмитро Ганич, Олександр Семків.
Тренер – Іван Ковач.

Севлюш: Василь Козар – Василь Ковтун, Вадим Селещук, Артур Дорі, Роберт Смокоровський – Артур Вайда, Михайло Реплюк, Юрій Віщак, Юрій Мешко (Іван Роман, 69) – Михайло Чедрик, Денис Ребрик.
Запасні: Даніель Баник, Богдан Боднарюк, Олександр Кормош, Сергій Кутняк, Юрій Мірошниченко, Роман Петречко, Михайло Чутора, Євген Лукіяник, Ерік Віщак
Тренер – Валентин Слюсар.

Попередження: Реплюк – Скрип.

Нагадаємо, ужгородці "всуху" переграли африканців — 7:0

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber