1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. >

Мукачівський спортсмен збирається потрапити до Книги рекордів Гіннеса (ВІДЕО)

03.05.2019 10:19 0 Спорт

Рекордсмен Україні каратист Ігор Капура готується потрапити до книги рекордів Гіннеса, розбивши 400 дощок ребром долоні.

44-річний спортсмен займається карате понад 30 років. Мету потрапити до книги рекордів Гіннеса поставив собі давно. Почав із встановлення рекорду України — 20-го жовтня 2018-го розбив 163 дошки, товщиною 2 з половиною сантиметри  за 5 хвилин, інформує Телеканал Sirius.

Аби побити світовий рекорд Ігорю достатньо буде розбити 360 дощок – на одну більше, ніж це зробив чинний австралійський рекордсмен у 2005-му. Готуватись мукачівець почав заздалегідь – дошки вже готові. Цього разу  обирав їх ретельніше, бо під час встановлення рекорду України, через сучки та надмірну вологість травмував руку. Каже, за декілька днів до події пропустить свій “реквізит” через спеціальну сушку.

Щодня рекордсмен поспішає у невеличкий спортзал однієї з мукачівських шкіл — там його вже чекають діти. Пробіжки, розтяжки та спеціальні вправи — виснажливу підготовку Ігор Капура поєднує з тренерською діяльністю. Близько півсотні дітлахів щодня приходять на тренування до чемпіона. Маленькі каратисти допомагають наставнику в підготовці, а сам Ігор Петрович радиться, яку тактику краще обрати.

Дітлахи кажуть: обов’язково прийдуть підтримати вчителя під час встановлення рекорду Гіннеса, наставником пишаються. Натхненні прикладом, вже мріють про власні рекорди.

Підготовка до встановлення рекорду почалася ще в жовтні. Зараз Ігор визначається з місцем проведення та домовляється з представниками Книги рекордів Гіннеса, аби ті особисто зафіксували рекорд. Заявку вони підтвердили, тому, можливо, вже у червні, Ігор Капура стане першим мукачівцем, котрИй потрапить до світової книги рекордів.

Нагадаємо, у Закарпатті розпочато реєстрацію на Mukachevo Half Marathon 2019

Читайте на ГК:На Закарпатті зацвіло рідкісне в Україні весняне диво (ФОТО)
Читайте на ГК:Небезпечні пожежі на Закарпатті: рятувальники відвернули велику біду (ФОТО)
Читайте на ГК:Зберігали зброю та вибухівку: на Закарпатті обрали запобіжні заходи двом чоловікам (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська