1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

17-річний ужгородець став чемпіоном світу з фехтування (ВІДЕО)

01.05.2019 10:35 Спорт

Сімнадцятирічний Василь Гумен виборов золоту медаль для України, ставши найсильнішим з-поміж двох із половиною сотень учасників зі всього світу.

Сімнадцятирічний Василь Гумен виборов золоту медаль для України, ставши найсильнішим з-поміж двох із половиною сотень учасників зі всього світу.

Василь займається фехтуванням із дев’яти років. Розповідає – любов до шаблі привив батько, коли вперше привів сина на тренування. Із того моменту юнак не залишав захоплення. Зараз у здобутках хлопця більше п’ятдесяти медалей у різних змаганнях. У свої сімнадцять Василь вже здобув звання майстра спорту з фехтування.

До чемпіонату світу, який проходив в польському місті Торунь,  Василь готувався наполегливо – щодня займався по декілька годин. А за три тижні до початку змагань у фехтувальному таборі проводив у залі щонайменше чотири години. Перемогу на Чемпіонаті світу вирвав у дуже сильного суперника, чим пишається найбільше

Хлопець розповідає – за роки тренувань вивчив чимало технік. Проте найулюбленіша – «коник». Найперше, що потрібно для цього – привітатись, далі – вибрати відповідну стійку

Тренер хлопця – Сергій Горецький розповідає  – найбільше, що вирізняло хлопця з-поміж інших вихованці – наполегливість та бажання вчитись і розвиватись.

Після короткого відпочинку, Василь Гумен розпочинає підготовку до Чемпіонату Європи, який проходитиме в Болгарії у червні, повідомляє телеканал "Сіріус".

Читайте на ГК:Життя закарпатських ромів між світовими війнами: з'явились унікальні кадри (ВІДЕО)
Читайте на ГК:На Закарпатті виявили склади з "сюрпризом": відомо перші подробиці (ФОТО)
Читайте на ГК:Діти залишились без батька: закарпатці провели в останню дорогу полеглого Героя (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська