1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Як гратимуть на Берегівщині у футбол нинішнього сезону

05.04.2019 21:18 Спорт Ексклюзив Голос Карпат

Це роками наболіле питання розглянули на нещодавньому засіданні виконкому районної федерації.

Це роками наболіле питання розглянули на нещодавньому засіданні виконкому районної федерації.

Згідно з регламентом, участь у чемпіонаті району можуть брати лише ті клуби, які виступають двома складами – дорослим і юнацьким.  Прикро, але окремі можуть виставити лише або першу, або другу команди. Потрібно було шукати компроміс. Тому після всебічного обговорення вирішили  проводити змагання окремо для дорослих, і окремо для юнацьких колективів. Одні гратимуть по неділях, інші – суботах.

“На перший погляд,- каже Голосу Карпат голова федерації Олександр Чегіль,- це накладатиме на клуби додаткові матеріальні витрати. Але є і позитив: юнаки, які гратимуть по суботах, зможуть вийти на газон і в неділю у складі основи.”

Жваво обговорювалась на засіданні виконкому пропозиція голови ради президентів футбольних клубів Ференца Буди, який ініціював виступи у першості за єдиною базою гравців. Тобто, аби за команди виступали виключно футболісти, які паралеьно не задіяні десь за кордоном. Своє бачення з даного питання висловили голова комітету із проведення ігор чемпіонату району Іштван Медвідь, президенти клубів “Батьово” Дмитро Тараненко, “Кідьош” – Бейла Дерцені, “Перехрестя” – Антал Янкі, “Берегуйфолу” – Шандор Молнар, тренери ФК “Гать” Сергій Фединишинець, ФК “Яноші – Ріхард Бейреш, спортивний директор ФК “Батьово” Василь Гацько. Після гострої дискусії прийшли до висновку, що перехід до єдиної бази гравців слід проводити поетапно, а тому в нинішньому сезоні дозволити виступати в чемпіонаті району не більше чотирьох спортсменів, причому жителів Берегівщини, які одночасно грають за кордоном.

“Є сподівання,- додає на завершення Олександр Чегіль, - що такий формат дасть можливість взяти участь у першості району і командам з таких населених пунктів, де в останні роки про футбол призабули.”

Чемпіонат Берегівщини серед дорослих стартує 5, а юнаків – 4 травня.

Було підбито також підсумки ігор Зимового Кубку району, в якому взяли участь 9 команд. Відзначили, що змагання пройшли на належному рівні. Висловили подяки керівникам ФК “Яноші” та ФК ”В.Бийгань” за якісну підготовку полів до гри.

Нагадаємо, що закарпатські арбітри обслуговуватимуть матчі всеукраїнського рівня.

Читайте на ГК:Медицина стає доступнішою: у Берегівській лікарні з'явилось реабілітаційне відділення (ФОТО)
Читайте на ГК:Молодий силач із Закарпаття: про стронгмена гуділа вся Європа, але “мовчали” в Україні (ФОТО)
Читайте на ГК:Батьки полюють, а діти підростають: на Закарпатті підростає унікальне потомство (ВІДЕО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська