1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Кожна громада Закарпаття може отримати фінансування на побудову штучного спортивного поля

02.04.2019 15:54 Спорт

На Західній Україні впродовж останніх років у селах, ОТГ, містах та районах почали активно відроджувати масовий футбол шляхом відновлення і побудови спортивної інфраструктури.

На Західній Україні впродовж останніх років у селах, ОТГ, містах та районах почали активно відроджувати масовий футбол шляхом відновлення і побудови спортивної інфраструктури.

Так, найбільша ужгородська школа І-ІІІ ступенів №8 тривалий час потребувала оновлення спортивної інфраструктури. Змінити ситуацію вдалось у 2018 році з відкриттям нового стадіону.

Самостійно оплатити вартість його будівництва Ужгород не міг, тому взяв участь в державній програмі "Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах України".

Загальна сума нового стадіону склала 1,6 мільйона гривень. Виплату частини цих коштів взяла на себе держава.

Зараз на новому полі займаються команди ДЮСШ та проводять товариські матчі.

Отримати фінансування на побудову штучного поля може кожна громада, інформує pleon.ua. Для цього треба стати учасником державної програми "Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах України", за якою половину коштів виділяє держава, а іншу половину – органи місцевого самоврядування.

Селища, райони та ОТГ мають подати проект в обласну державну адміністрацію, а вже та направляє увесь перелік по області в Мінрегіон, де і затверджується встановлення нового майданчика. Ця програма діє за підтримки ФФУ. Спільними зусиллями з громадами вони планують побудувати близько двох тисяч штучних полів на території всієї України до 2020 року.

Нагадаємо, неподалік Невицького замку відбудеться велозаїзд «Сycle Quest»

Читайте на ГК:Прикордонниками ліквідовано черговий канал незаконного переправлення осіб через державний кордон (ВІДЕО)
Читайте на ГК:На Ужгородщині через безвідповідальність власників обійстя сталася пожежа (ФОТО)
Читайте на ГК:Рятував будинок від вогню, натомість отримав травми: на Закарпатті під час пожежі травмувався чоловік
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська