1. Новини Закарпаття
  2. >

Став відомий переможець гран-прі Бахрейну

31.03.2019 21:54 Спорт

Замість переможного дубля Феррарі задовольнялося третім місцем Леклера.

Замість переможного дубля Феррарі задовольнялося третім місцем Леклера.

Стартувавши першим, Шарль Леклер провалив старт, пропустивши Себастьяна Феттеля і Валттері Боттаса, але молодий гонщик швидко зібрався і відразу повернув собі друге місце в боротьбі з Боттосом, якого після цього обійшов ще й Хемілтон, повідомив Кореспондент.

Леклер на цьому не зупинився і досить швидко наздогнав й обігнав Феттеля, а вийшовши в лідери, став показувати одне швидке коло за іншим, нарощуючи перевагу. Розірвати лідерський дует Феррарі Хемілтону вдалося завдяки найкращому піт-стопу, щоправда Феррарі все одно було швидше, тому Льюїс змушений був майже без боротьби знову пропустити Себа на другу позицію. 

Найцікавіше почалося після другої хвилі піт-стопів. Якщо у Леклера все пройшло спокійно, то після зупинки Хемілтон насів на Феттеля й у впертій боротьбі випередив німця. При цьому Себа розвернуло. Контакту не було, а пілот поскаржився на свіжі шини, які не втримали його за сильного бічного вітру. Через кілька секунд Феттель пошкодив ще й переднє антикрило і був змушений їхати на піт-стоп за повністю новою передньою частиною машини, опинившись сьомим. До кінця гонки два місця він відіграв, але не більше. Дивлячись на проблеми Феттеля, босів Феррарі заспокоювало впевнене лідерство Леклера, але раптом у нього почалися проблеми з мотором.

Буквально за кілька кіл Льюїс наздогнав суперника і вийшов на перше місце, потім Боттас всього за 7 кіл відіграв 30 секунд у Леклера. Мав Леклер і зовсім опуститися на четверте місце, але за три кола до фінішу одночасно на першому повороті вимкнулася техніка у Рено Хюлькенберна і Ріккардо.

У підсумку на трасу виїхав автомобіль безпеки, під яким гонка і завершилася. Топ-10: Хемілтон, Боттас, Леклер, Ферстаппен, Феттель, Норріс, Райкконен, Гаслі, Альбон, Перес Найкраще коло - Леклер.

Читайте на ГК:Жертви фактично душили самі себе: в Європі виявили ритуальні жертвоприношення (ФОТО)
Читайте на ГК:Кількасотметрові черги, ажіотаж і хаос: українці за кордоном масово “атакують“ паспортні столи
Читайте на ГК:Ізраїль заявив, що готовий застосувати атомну зброю у відповідь на атаку Ірану: людство опинилося на порозі ядерної війни
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська