1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. >
  5. Ужгород

Футбольні пригоди півзахисника зі столиці Закарпаття

07.02.2019 14:15

Вперше грати у футбол не у дворі, а на тренуваннях Микита Гальчак спробував ще в п’ятирічному віці.

 

Його жага до гри з англійським копаним м’ячем була невгамовною — дебютні заняття проходили в жіночій групі, доки Василь Орос не зібрав першу четвірку зацікавлених юнаків на тренування. Згодом Гальчак зараховується до іменитої ужгородської СДЮСШОР, аби прямувати обраним з дитинства шляхом.

 

Проте за збігом сімейних обставин, після закінчення закарпатської спортивної школи, Микита переїжджає до Росії. І протягом наступних п’яти років набирається досвіду в футболі Краснодарського краю. Але доля і тут вносить корективу в життя гравця: Микита вимушений проходити довгу реабілітацію, позаяк зазнає розриву зв’язок гомілковостопних суглобів. На цьому поставлена крапка в російському футболі Гальчака.

 

Повертаючись на Закарпаття, Микита продовжує займатись грою мільйонів. Як підсумок, він проводить сезон за “Сторожницю”, півсезону — за “Середнє” і підготовчі збори в концгазькому “Вітязі”. Наразі Микита Гальчак у складі ФК “Ужгород” готується до другого кола аматорського чемпіонату України, а згодом і до чергового підвищення у класі — друголігових баталій у професійному футболі.

 

Більше того, свою захопленість грою мільйонів півзахисник “Ужгорода” вже рік реалізовує і на тренерській стезі. Сьогодні Микита Гальчак — один з коучів ДЮФК “Олімп”. А його підопічні — юнаки 2009-2010 рр. народження. Своєю діяльністю, як, зокрема, і показниками в дитячо-юнацькому футбольному клубі тренер Гальчак більш ніж задоволений: любов до улюбленої гри та набутий досвід є кому передати у спадщину.

 

Проте, пріоритетною Микита називає саме кар’єру футболіста і пояснює: “Підсилення “Ужгорода” досвідченими гравцями у період зимового міжсезоння дозволяє з впевненістю прогнозувати, як мінімум, вихід до п’ятірки кращих в аматорському чемпіонаті України поточного сезону. І більше того, з гідністю демонструвати якісну і результативну гру в Другій лізі. Плани у керівництва клубу амбітні, отже і установки головного тренера Мирослава Бабяка команда повинна виконувати відповідно. Над цим і працюю щоденно з повною самовіддачею”.

 

Микита Гальчак пов’язує кар’єру футболіста виключно з «Ужгородом». Безперечно, якщо у складі команди його бачитиме тренерський штаб. «Це для мене уже рідний клуб. Я готовий виступати за «Ужгород» упродовж усієї кар’єри. Якщо буду потрібний команді, якщо тренер бачитиме мою користь. Принаймні я для цього намагаюсь і намагатимусь робити усе можливе і не тільки», – каже Микита.

 

Наполеглива праця Микити у світі футболу лишає йому дуже обмежене часове вікно на приватне життя. Відповідно, ці дорогоцінні години півзахисник “Ужгорода” приділяє своїй дівчині, пиге Олександр Слєсарчук, прес-служба ФК “Ужгород”.

підопічний закарпатського тренера Абраменко виграв срібло чемпіонату світу

Читайте на ГК:Зовсім не попередження: в Ужгороді порушники правил паркування знаходитимуть на авто дещо незвичне (ФОТО)
Читайте на ГК:Ужгородець пообіцяв собі бігати до Перемоги: під час щоденної півмарафонської дистанції не забуває й про ЗСУ (ФОТО)
Читайте на ГК:"Спідниці пішли у бій": на Закарпатті жінки  силою відтягували від ТЦК військовозобов'язаного (ВІДЕО)