1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Спорт

Ужгородський «Минай» обіграв лідера та очолив турнірну таблицю Чемпіонату України

22.09.2018 22:43 Спорт 504

«Минай» таки взяв реванш у «Калуша» і почав Друге коло не тільки з впевненої перемоги, а із перемоги над лідером групи «А». І цей тріумф дозволив вибратися відразу на перше місце в турнірній таблиці.

Ужгородський «Минай» обіграв лідера та очолив турнірну таблицю Чемпіонату України

Головний наставник «Калуша» Василь Малик після гри зазначив, що основний козир його команди до цього матчу була саме організованість і порядок. «Минай» у 10-му турі переборов свого суперника тією ж зброєю – організованістю та порядком. Із додачею туди класу та майстерності, повідомили на сайті клубу.

Фактично «Минай» виграв цей поєдинок вже на 14-ій хвилині. Головний тренер команди Ігор Харьковщенко просив футболістів перед грою – забийте швидкий гол і це допоможе виграти. Футболісти із задачею справилися блискуче. І забили після першого удару у ствір воріт.

На 7-ій хвилині широка позиційна атака завершилася тим, що м’яч після відскоку від захисника «Калуша» дістався Василю Пиняшку, який правильно зорієнтувався і в один дотик направив його Гегедошу – з пару метрів Роберт не схибив – 1:0.

Через 7 хвилин той же Пиняшко розпочав ще одну атаку. Гегедош коротким пасом вивів його ударну позицію, але ні Пиняшко, ні Кобін завершити атаку ударом не змогли, а ось Кополовець цю місію виконав на 100% - 2:0.

Після такого «Калуш» просто розгубився на полі. Тренер Василь Малик пробував щось змінити і ще тільки у першому таймі замінив трьох (!!!) своїх футболістів. Але у калушан геть нічого не виходило. А причиною тому є гра «Минаю». Футболісти закарпатського клубу вміло грали і без м’яча – навіть коли «Калуш» володів ним, то господарі грамотно пресингувати і не давали супернику розвернутися.

А коли м’яч був у «минайців», то вони створювали моменти. Практично «Минай» був ближчим до третього голу, ніж «Калуш» хоч до одного. Багато шансів створити дубль в матчі мав Гегедош, проте всім його моментам не вистачало точності.

Був близьким до голу Василь Кобін. В цьому матчі Ігор Харьковщенко випустив його в нападі – допомагати Гегедошу замість Нурієва. «Він футболіст, який може притримати м’яча, віддати передачу, пробити, - розповів після гри головний наставник. -  Можна назвати його вільним художником. У наступній грі може грати на іншій позиції». У другому таймі Василь мав реальний шанс відзначитися – на 84-ій хвилині Микуляк чудовим пасом в один дотик вивів Кобіна на побачення із голкіпером, але Василь пробив мимо.

Відзначити можна і його тезку – Пиняшка. Окрім гольового асиста він мав забивати і сам. На 63-ій хвилині отримав можливість для удару з-за меж штрафної – але з його пострілом справився голкіпер «Калуша» Роман Герич.

Загалом, відмітити можна всю команду. Центр поля був за «Минаєм», не допускали помилок і в захисті. Зрештою, господарі вже третю гру поспіль не пропускали. І це додатковий плюс захисту та особисто голкіперу Сергію Мелашенко, «суха серія» якого вже триває 308 хвилин.

Ця перемога стала особливою і тому, що вона вивела «Минай» на першу сходинку в групі «А». У паралельному матчі «Черкащина-Академія» програла житомирському «Поліссю» 0:1. Таким чином, «Полісся» також набрала 17 очок, як і «минайці», але закарпатці мають кращу різницю забитих та пропущених.

Ще одна приємна новина - Роберт Гегедош одноосібно очолив із 6-ма голами гонку бомбардирів у групі "А". 

Наступний поєдинок «Минай» зіграє в середу, 26 вересня, в Кубку України із ФК «Миколаїв».

Нагадаємо, що українська спортсменка стала наймолодшою чемпіонкою світу.

Найсвіжіші новини: