1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Ужгородець Микола Братасюк став чемпіоном світу з шидокан-карате

10.06.2018 18:28 Спорт

Головне місто Закарпаття приймало непересічну спортивну подію не лише для краю, а й всієї України та спортивної планети. В Ужгороді відбувся Відкритий чемпіонат світу з шидокан-карате.

Головне місто Закарпаття приймало непересічну спортивну подію не лише для краю, а й всієї України та спортивної планети. В Ужгороді відбувся Відкритий чемпіонат світу з шидокан-карате.

Цей спорт особливий тим, що готує бійців, які можуть брати участь у різних змаганнях, ба навіть видах. Протягом дня суботи, 9 червня, учасники змагалися в таких розділах: Knocdown Karate, Shidokan Gloves, Thriatlon і Kata,повідомляє Uzhgorod.in

Суцільні динаміка і сила! Змагання вражали видовищністю та вміннями, які продемонстрували спортсмени із 16 країн світу: Японії, США, Австралії, Кувейту, Чилі, Монголії, Греції, Чехії, Словаччини, Німеччини, Угорщини, Франції, Бельгії, Вірменії, Грузії та, звісно, України. Що цікаво, більшість учасників належали до дитячої категорії: зі 270 спортсменів було 70 дорослих.

Почесним гостем турніру був Канчо Йосідзі Соено, засновник шидокан-карате. Завдяки майстру і стало можливим проведення цього чемпіонату в Україні і саме в Ужгороді: такої домовленості було три роки тому досягнуто під час семінару в Будапешті. Тоді видатні спортсмени з Ужгорода Ірина і Михайло Годинці запросили вчителя в наше місто провести семінар і він вирішив, що Чемпіонат-2018 прийматиме саме столиця Закарпаття.

І тим паче почесно, що деякі високі відзнаки Чемпіонату лишаються в Ужгороді. Так у своїй категорії чемпіонський титул здобув наш знаменитий спортсмен Микола Братасюк. Ужгородець уже має титули Чемпіона Європи з шидокан-карате 2017-го року та Чемпіона світу у 2016-му році, й от знову підтвердив статус найсильнішого чоловіка в цьому спорті на планеті. Вітаємо ужгородця й бажаємо нових перемог!

Нагадаємо,фінальний двобій за кубок Закарпаття: ФК "Минай" вдруге поспіль виграли Кубок області.

Читайте на ГК:Хотіли до Словаччини: на Закарпатті затримали трьох чоловіків та місцевого таксиста
Читайте на ГК:На Закарпатті господар виявив несподіваний "сюрприз" у власному городі: що він знайшов (ФОТО)
Читайте на ГК:Знайомство, пістолет, постріли та удушення: романтична зустріч закінчилася вбивством (ФОТО, ВІДЕО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська