1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Кополовець: Я шокований тим, що мої закарпатські земляки беруть участь у "турнірі сепаратистів"

04.06.2018 21:46 Спорт

Знаменитий український футболіст Михайло Кополовець, який є вихованцем закарпатського спорту, нищівно розкритикував учасників чемпіонату світу серед невизнаних республік, що триває у Лондоні.

Знаменитий український футболіст Михайло Кополовець, який є вихованцем закарпатського спорту, нищівно розкритикував учасників чемпіонату світу серед невизнаних республік, що триває у Лондоні.

"Я шокований тим, що мої закарпатські земляки беруть участь у "турнірі сепаратистів", — сказав Михайло Кополовець у коментарі Експрес-онлайн, — Для мене це неприпустимо. Ці футболісти заплямували мій рідний закарпатський край. А цей край подарував Україні багато патріотів, деякі із них поклали життя за Україну. Я не знаю, як тепер покарати учасників турніру у Лондоні. З одного боку, хочеться відправити їх десь в "ДНР" — щоб жили у лоні сепаратистів. Та з іншого боку, ми демократична держава, і повинні діяти в рамках закону".  

Нагадаємо, що в столиці Англії проходить чемпіонат світу під егідою КОНІФА, яка збирає навколо себе так звані "футбольні конфедерації", які не входять до складу ФІФА. У цьому турнірі бере участь і збірна "Закарпаття". Більшість із команд представляють невизнані світом республіки. Кваліфікаційний раунд, який долали закарпатці, складався із відбіркових матчів, у яких грали навіть команди "ДНР" та "ЛНР". На чемпіонаті світу у Лондоні закарпатці свій перший матч зіграли із збірною Абхазії, яка не є визнаною у світі як самостійна держава. Закарпатці матч виграли з рахунком — 2:0 і готуються вже до наступних ігор. Змагатимуться із Північним Кіпром та Тібетом.  

Торік "Збірна Закарпаття" вже брала участь у змаганнях під егідою КОНІФА на чемпіонаті Європи на Кіпрі. Тоді команда була представлена багатьма гравцями, які грали паралельно у чемпіонатах районів Закарпатської області. Після минулорічної участі наших футболістів на турнірі на Кіпрі ФФУ ніяк не відреагувала і спортсмени не були покарані.  

Додамо, що КОНІФА має намір провести наступний чемпіонат Європи саме на території "ДНР".

Нагадаємо,Закарпаття причетне до скандалу із футбольним чемпіонатом команд невизнаних територій.

Читайте на ГК:"Та я тілько на 5 мінут": в Ужгороді міська рада звернулася до керманичів
Читайте на ГК:Вирвав з рук цінну річ й втік у невідомому напрямку: закарпатські патрульні виявили ймовірного крадія (ФОТО)
Читайте на ГК:Закарпатський ОТЦК реконструюють: роботи співфінансуватиме Ужгородська міськрада (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська