1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область

Майбутній олімпієць з Рахова Іван Ковбаснюк: Трохи відпочину вдома і знову за роботу

27.12.2017 13:16

Майбутній олімпієць гірськолижник Іван Ковбаснюк після тривалих зборів напередодні Зимової Олімпіади завітав на рідну Рахівщину,журналісти скористалися нагодою розпитати спортсмена про хід підготовки.

До слова, нещодавно Іван показав хороший результат у Словенії, де виступав у дисципліні слалом. Тож чи зможе наш спортсмен завоювати ще й третю ліцензію на Олімпіаду, з цього питання розпочав я нашу розмову, повідомляє Uzhgorod.net.

– У слаломі навряд чи зможу набрати рейтингових балів, щоб змагатися на Олімпіаді ще і в цьому виді, окрім швидкісних дисциплін. По-перше вже й стартів не так і багато, а по-друге в цих змаганнях виступають значно більше спортсменів, ніж у швидкісних дисциплінах, тому й конкуренція значно гостріша. Але все одно продовжу виступати в слаломі, адже маю найкращі бали серед українських гірськолижників у цьому виді змагань. Якби зумів вибороти власну ліцензію, то звільнив би вакансію ще для одного українського спортсмена в цій  дисципліні. Спробую це зробити вже в наступному році.

– Як почуваєш себе в фізичному та психологічному аспектах?

– Відверто, то трохи виснажений тривалими навантаженнями та перельотами. Нещодавно повернувся з Канади, де пробував покращити свій рейтинг у швидкісному спуску та супер-гіганті, однак не вдалося. Причиною цього стала відміна організаторами спуску через різні проблеми з трасою – один німецький спортсмен з’їхав з неї й сильно травмувався, тому змагання був перенесені. Це теж наклало певний відбиток на результат. Але нічого, сподіваюся, що вдома кілька днів трохи відпочину, відновлю сили й знову візьмуся за роботу.

– До Олімпіади ще плануєш виступати на рейтингових змаганнях?

– Так. Вже 28 грудня маємо виїхати в Австрію, але через фінансові банківські операції з переводом коштів, мабуть, відправимося вже 2 січня до Італії. Ще братиму участь у чемпіонаті України, який на мою думку в календарному плані проводитимуть трохи невдало в кінці січня, якраз саме в той час, коли відбуваються популярні рейтингові міжнародні змагання, де можна б  було покращити рейтингові бали.  Після чемпіонату гірськолижна збірна України відправиться до Казахстану, де клімат подібний до Південної Кореї. Після тижневої підготовки  вже звідти візьмемо курс на південнокорейський  Пхьончхан.

– Щоб хотів побажати нашим спортсменам, закарпатцям, українцям у ці новорічно-різдвяні свята?

– Щастя, результативних успіхів на Олімпіаді, віри в себе та нашу державу, що зуміємо перебороти труднощі й стати успішною європейською країною.

Читайте на ГК:«Всі ми хочемо жити в вільній незалежній Україні»: історія першої жінки Закарпаття, яка брала участь в АТО (ВІДЕО)
Читайте на ГК:На Закарпатті викрито брата вбивці, який намагався переправити чоловіка через кордон (ФОТО)
Читайте на ГК:На Закарпаття йде холод з дощами і снігом