1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Спорт

Багаторазовому призеру чемпіонатів світу та Європи Анатолію Герею придбають квартиру за кошти обласного бюджету

13.09.2017 12:09 Спорт 167

Це посилюватиме мотивації в інших на досягнення високих спортивних результатів.

Багаторазовому призеру чемпіонатів світу та Європи Анатолію Герею придбають квартиру за кошти обласного бюджету

Відповідний проекту рішення «Про придбання квартири учаснику ХХХІ літніх Олімпійських ігор Герею А. А» вноситься на розгляд депутатів облради в ході 8-ї сесії, перше засідання якої відбудеться 21 вересня п.р.

Міністерство молоді та спорту України раніше вже клопотало щодо вирішення питання покращення житлово-побутових умов багаторазовому призеру чемпіонатів світу та Європи, члену Національної збірної команди України на участь у ХХХІ літніх Олімпійських іграх 2016 року у Ріо-де-Жанейро (Бразилія), заслуженому майстру спорту України з фехтування Герею Анатолію Анатолійовичу.

На даний час Анатолій Герей проживає із членами родини  у помешканні із житловою площею 29 м.кв. та перебуває на квартирному обліку виконавчого комітету Ужгородської міськради.

Видатки, що спрямовуватимуться на придбання житла Герею А.А., здійснюватимуться за рахунок та у межах коштів передбачених в обласному бюджеті на реалізацію заходів Програми розвитку фізичної культури і спорту в Закарпатській області на період до 2020 року, у частині  „Поліпшення житлово-побутових умов шляхом придбання житла учасникам Олімпійських, Паралімпійських, Дефлімпійських ігор, призерам Чемпіонатів та Кубків Світу та Європи - членам національних збірних команд України, провідним спортсменам і фахівцям".

Так, згідно з Програмою у 2017 році на виконання зазначеного вище завдання передбачено 800,0 тис. гривень. Ця  сума є достатньою для його реалізації,  включаючи видатки, пов'язані із оформленням необхідних процедур і не потребує додаткових витрат, інформувала Прес-служба Закарпатської облради.

Як повідомлялося раніше, ужгородець Анатолій Герей став найкращим серед українців на чемпіонаті Європи з фехтування.

Найсвіжіші новини: