1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

На Перечинщині лісівники працюють над створенням турмаршруту

14.08.2017 21:29 Спорт

Новий піший туристичний маршрут прокладуть на Перечинщині.

Новий піший туристичний маршрут прокладуть на Перечинщині.

Одноденний пішохідний маршрут протяжністю 20 кілометрів пролягатиме від Кам'яницького лісництва, що на Ужгородщині через гору Плішка до Новоселицької скелі і доходитиме до села Дубриничі Перечинського району. Cаме така ідея створення нової туристичної стежки. Згодом планують її продовжити аж до Великоберезнянщини, повідомила Пресслужба ЗОУЛМГ.

Цей напрям розробили представники громадських організацій «Туристичне товариство «Карпатські стежки» та «Закарпатська регіональна організація розвитку туризму», спільно з лісівниками Перечинщини та Швейцарії.

Директор Перечинського держлісгоспу Ярослав Кополовець розповідає: «По даному туристичному маршруту буде прослідковуватися ліс від створення лісових культур і до самих старовікових лісів, де практично не проводилася ніяка господарська діяльність. Там, де йде природній процес приросту і відмирання, там де можна побачити біорізноманіття букових лісів і зональність росту дерев – які дерева ростуть у низовині, а які на висоті. До прикладу, та ж сама  Новоселицька скеля, яка є пам'яткою природи.

Нагадаємо, на екскурсію до заводу "Рошен" не пустили хлопчика на візку.

Читайте на ГК:На Закарпатті йшов "рудий дощ"?: аномалію зафіксували в одному з районів
Читайте на ГК:“Який маленький гарнюня”: чиї предки мешкали на Закарпатті більше ніж 500 років тому? (ФОТО)
Читайте на ГК:Зчорніло усе на деревах: на Закарпатті бояться залишитись без ягід в новому сезоні (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська