1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

У Хусті дитячі велоперегони “Ми – чемпіони” зібрали рекордну кількість учасників / ФОТО

04.06.2017 18:00 0 Спорт Автор: Голос Карпат
 

Сьогодні, 4 червня, центральний міський парк Хуста перетворився на справжній велотрек.

Саме тут відбулося азартне, захоплююче та неймовірно динамічне спортивне свято для маленьких та юних велолюбителів – 10-і дитячі велоперегони “Ми чемпіони”. Цьогоріч участь у перегонах взяла рекордна кількість учасників – 150 діток. Найменшим – 3 хлопчикам і 1 дівчинці кілька днів тому виповнилося лишень 2 рочки.

Малеча змагалася навколо фонтана на біговелах. Старші випробували свої сили в різних вікових категоріях та в складнішому маршруті.

“Це вже 13-і наші змагання, адже проводимо їх традиційно двічі на рік. Ідея заходу виникла після участі старшого сина Миколки у подібних змаганнях в столиці, які також мають назву “Ми - чемпіони”. Тоді сину було всього 3 роки, він встановив рекорд траси, і чоловік Микола захопився ідеєю влаштувати дитячі велоперегони в рідному Хусті. З того часу минуло майже 4 роки“, - поділилася з “ГК” організатор змагань Леся Логін.

Тішаться організатори – спортивна сім`я Логіних і стрімким розширенням географії змагань.

“Пригадую, на пеших змаганнях, які проходили на міському стадіоні, було всього 38 учасників. Сьогодні ж зареєструвалося 150 віком від 2 до 13 років. Приємно, що крім хустян, долучаються юні спортсмени з Тячева Ужгорода, Мукачева. Приїхали навіть 3 сім`ї з Києва, Житомира”, - розповіла пані Леся.

Юних спортсменів підбадьорювали цілі групи підтримки у складі мам і тат, бабусь-дідусів, родичів та сусідів.

“Мій онук вперше бере участь у велоперегонах. Спочатку я дуже хвилювалася, аби не травмувався серед такої великої кількості учасників. Але бачу, організатори добре підготувалися – розробили обмежені заїзди по кілька діток, аби уникнути масових зіткнень. Дуже задоволена, адже це популяризація велоспорту серед малечі, а також справжнє родинне свято”, - поділилася хустянка Вікторія Довганич.

Діти залюбки змагалися, отримували позитивні емоції та безцінний спортивний досвід. По завершенні велоперегонів усі маленькі учасники, як переможці велозаїздів, так і ті, хто просто дістався до фінішу, були нагороджені грамотами, медалями та призами.

Нагадаємо, у Виноградові чоловік сам затримав злодія, який вкрав його велосипед.

Читайте на ГК:Без паски і шовдаря, але з дивними замінниками: як закарпатка святкувала Великдень в одній із Європейських країн
Читайте на ГК:Небезпечна пожежа на Закарпатті: вогнеборці встигли врятували гараж та житловий будинок (ФОТО)
Читайте на ГК:Підкралася непомітно й "затягнула в полон": на Закарпатті невидима смерть ледь не забрала життя трьох дітей
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська