1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Як хустська «Оболонь» виграла срібло на чемпіонаті Європи з футболу / ФОТО

226
Спорт Новини Хуста

Нещодавно команда ФК «Оболонь» стала срібним призером футбольного чемпіонату Європи серед гірських регіонів «Bergdorf-EM-2016».

Змагання проходили в місті Морзін-Аворіаз у французьких Альпах на висоті півтори тисячі метрів.

З-поміж 12 аматорських команд хустяни вибороли титул віце-чемпіонів, з блискучими результатами перемігши іспанців (5:0), австрійців (9:0), німців (8:1) та чехів (4:2). У останній грі групового раунду поступилися господарям змагань французам 2:1, а у фіналі - росіянам із рахунком 4:1, у команді яких попри аматорський статус всіх команд грало багато професійних футболістів у минулому.

«Загалом гірський турнір «Bergdorf-EM» започатковано в Німеччині в 2008 році. Нам зірка спортивного щастя засяяла в 2012 році, коли ми вперше завдяки сприянню президента компанії «АВЕ» Гельмута Бургера взяли участь у цьому турнірі в Австрії. Нам справді поталанило, адже мала їхати команда зі Львова або ж із Калуша чи Долини. Але зірки так склалися, що саме нам випала нагода представляти Україну на європейській футбольній арені. – розповідає «ГК» почесний президент клубу, Хустський міський голова Володимир Кащук. - Тоді ми теж показали непоганий результат, але цього року здобутки приголомшливі - опинилися за крок до чемпіонства, і саме це є яскравим результатом системної роботи команди «Оболонь». Щодо нашої фінальної гри, де ми поступилися росіянам, зазначу, що насправді це не був програш: їхню команду представляли не гравці-аматори з гірських районів, як це мало бути за умовами чемпіонату, а професійні московські футболісти».

За словами наших футболістів, організатори змагань запевнили, що через 4 роки в Бельгії ( там проходитиме наступний турнір) подібне не повториться – вони ретельніше перевірятимуть склад команд, аби статус аматорства був дійсно збереженим. Зате хустська команда на змаганнях заручилася потужною підтримкою не тільки земляків, але й власне європейців: місцева дітвора ходила по місту з національними українськими стягами та синьо-жовтими букетами квітів, а після програшів, деякі вболівальники не стримували сліз.

Про високий рівень змагань свідчило представництво в ньому таких іменитих футболістів та тренерів, як Еме Жаке, Жан-Марі Пфафф та інших.

«Рівень турнірів був дійсно високим. Дуже приємно, що наші футболісти, представляючи всю Україну, не просто взяли високу планку, а й задали тон збірній України. Зокрема відзначилися такі футболісти: Іван Бандурович приніс найбільше очок команді – забив аж 8 голів, Віктор Микуляк – 6, Олександр Браєр (граючий тенер) - 5 та Ігор Пилип – 4, - діляться з «ГК» віце-президент ФК Микола Гангур та керівник команди Ромео Буковецький.

З гордістю розповідає про своїх підопічних і президент клубу «Оболонь» Йосип Браєр.

«ФК «Оболонь» - молода команда, створена в 2010 році. Варто зауважити, що до того часу в Хусті протягом шести років футболу не було взагалі. Наші хлопці – це всі місцеві футболісти, можливо, вихованці ДЮСШ, але не професійні спортсмени. Це люди, які люблять футбол, тричі на тиждень після роботи збираються на тренування, а під час гри збирають на стадіоні до тисячі фанатів, що є одним із найкращим показників у області. Участь у «Bergdorf-EM-2016» та блискучі перемоги над командами іспанців, австрійців, німців та чехів нас ще більше згуртували, зробили дисциплінованішими й амбітнішими – тепер маємо завдання ввійти в трійку лідерів Вищої Ліги Закарпаття і будемо над цим наполегливо працювати», - запевнив пан Йосип.

Читайте також: