1. Головна
  2. >
  3. Спорт

ФК "Середнє" вирвало перемогу в ужгородців на доданих арбітром хвилинах / ФОТО

280
Спорт Новини Ужгорода

Поєдинок чергового туру області з футболу у вищій лізі між командами ФК “Середнє” та ФК “Спартакус” (Ужгород) завершився перемогою господарів з мінімальною перевагою 1:0.

Вирішальний гол на доданих арбітром хвилинах забив Віктор Довганюк, що вийшов на заміну.

Гра проходила в досить не високому темпі, футболісти обидвох колективів “катали” шкіряного від одних воріт до протилежних, часом по-довгу розігрували м’яч, але до прицільних ударів не доходило: упродовж першого тайму ні господарі, ні гості жодного разу не потрафили у ствір – сфера летіла то вище поперечини, то повз стійку, або ж її відбивали захисники. Нічого не давали й навіси у карний – їм діставалась така ж доля.

Активними були в середнянців Крістіан Сегедій, Володимир Дуран, а у їх візаві – Дмитро Рацин, який виконував майже всі штрафні. Але до цілі ті не доходили. Так, в одному з епізодів кіпер “зелених” Євген Мучичка вибіг на перехоплення за межі своїх володінь і випадково зіграв рукою. Рефері в полі Юрій Бобаль з Ужгорода одразу призначив штрафний. З 16 метрів Рацин пробив сильно, але під м’яч кинувся досвідчений Олександр Пахомов і у падінні ногами відбив кулю в поле.

До слова, з “ветеранів” у складі господарів грав лише він. Були відсутні травмовані Соскида та Стегура, Шукаль, “забиваючий” форвард Жаренко, Денис Пахомов. Ослабленими вийшли на поле й ужгородці: лише кілька годин тому вони грали в рамках чемпіонату України U 19 із дніпропетровським “Дніпром” і перемогли 2:0. У “Спартакуса” з’явились на газоні шість гравців, які починали зустріч з “Дніпром”. Але наставник гостей Валентин Слюсар відтак використав усі заміни.

Кидав свіжі сили у бій і головний тренер середнянців Вадим Дьордь і вихід Віктора Довганюка якраз виявився доречним. Правда, вболівальники не дуже розуміли, хто “старший” у команді господарів, бо упродовж усього поєдинку зі кромки поля діями футболістів “керував” попередник Дьордя Микола Фанта, хоч сам “основний” теж частеньки зривався з лавиці запасних і теж підказував щось своїм підопічним. “Прокричав” усі 90 хвилин і наставник ужгородців Валентин Слюсар.

У другому таймі більш активними виглядали середнянці, хоча “Спартакус” теж не відсиджувався в обороні. На 61-й хвилині після жорсткої боротьби за м’яч Гаврилешко грубо зіграв проти Федака, і Бобаль показує середнянцю спочатку жовту, а потім червону картку. Всі подумали, що в Антона вже був гірчичник і він тому вимушений покинути поле. Однак, інспектор матчу Іван Головко підтвердив, що першого попередження Гаврилешко не мав.

“Я хотів одразу показати середнянцю червону, але випадково витяг з кишені жовту, тому так сталось,”- пояснював після матчу арбітр.

Проте, присутні на зустрічі експерти мали іншу думку: більше, як на гірчичник, Гаврилешко в даному епізоді в середині поля не заслуговував.

Аби якось відновити статус-кво Бобаль в кінці поєдинку показав червону й ужгородцю Машталіру, який порушив правила в центрі і голосно висловив своє невдоволення свистком арбітра.

Складалось враження, що протистояння суперників так і завершиться бойовою нульовою нічиєю. Але іншої думки був про це настирний упродовж усієї зустрічі Крістіан Сегедій. Він вкотре продемонстрував відмінну техніку, прорвався по правому флангу і видав точний пас у карний майданчик на Довганюка. Той прийняв кулю спиною до захисника, встиг розвернутися і лівою відправив лобду повз оборонців та кіпера гостей Володимира Дядюка у лівий кут – 1:0. Вистраждана перемога стала чудовим дарунком від команди Середньому, яке в суботу-неділю святкувало, проводячи другий міжнародний фестиваль вина “Троянда Карпат”.

Читайте також: