1. Спорт

На Виноградівщині виник черговий футбольний скандал / ВІДЕО

15.05.2016 10:18 Ексклюзив

Одна з провідних команд району – королівський «Локомотив» не братиме участі в районному чемпіонаті, який має розпочатися вже наступного тижня.

Команда не подала заявку на участь у першості через відсутність гравців основного складу. Про це Голосу Карпат повідомив тренер ФК «Локомотив», відомий у минулому футболіст Віктор Попович.

Ми з таким трудом відновлювали команду в Королеві після десятирічного занепаду,- каже тренер,- а тепер виступати в районному чемпіонаті нікому. Річ у тому, що в міській першості з міні-футболу виступають два королівські колективи. Їх спонсорують підприємці. Від мене пішло туди 8 кращих гравців. І за положенням турніру їм не дозволено грати в районному чемпіонаті.

Віктор Попович розповів також, що стимулюють футболістів не лише в міському, але й районному чемпіонаті з міні-футболу, де є солідний призовий фонд і заохочення для гравців. У той час як футбольний клуб селища , окрім мінеральної води, нічого на гру не може їм дати. В результаті Королево залишилося без дорослої команди на районну футбольну першість.

Тим часом один із сподвижників міні-футболу у Виноградові, депутат міської ради Олександр Товт причини такої ситуації в районному чемпіонаті вбачає не лише у вище згаданому регламенті міської футбольної першості. На його думку, це яскравий приклад того, що футбол на районному рівні відходить у минуле.

Це за радянських часів, коли були потужні колгоспи і працювали підприємства, села могли утримувати свої команди. Тепер же сільські бюджети , окрім тих, де є заправки, порожні, фінансувати футбол ні з чого,- розповідає Олександр Товт.- Але в той час, коли трав’яні футбольні поля заростають бур’янами і перетворюються на пасовища для худоби, в районі з кожним роком все більше з’являється сучасних спортивних майданчиків. А це – хороша перспектива для міні-футболу.

Проблема районного футболу ще й у тому, що багато молодих гравців перебувають на заробітках. Тому знайти 15-17 юнаків, які люблять і вміють грати футбол, у селі дуже важко. До того ж нашу талановиту спортивну молодь активну переманюють до себе закордонні клуби, зауважує депутат. І так буде тривати, доки держава не повернеться обличчям до спорту.

Читайте на ГК:Захисник з Виноградівщини востаннє відправляється до рідного дому: мешканців громади просять долучитись до гідної зустрічі
Читайте на ГК:Переможний гол ударом головою: "Севлюш" здобув вольову перемогу на старті футбольної першості (ФОТО)
Читайте на ГК:Непоправна втрата: на Закарпатті попрощаються із ще одним загиблим Героєм (ФОТО)