1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Ужгородці вдванадцяте стали володарями Кубку області з футболу

203
Спорт Новини Ужгорода

Голос Карпат уже повідомляв, що цьогорічним володарем Кубку Закарпаття з футболу став ФК “Ужгород”, який у напруженому двобої переміг давнього суперника – ФК “Севлюш” з рахунком 2:0.

Матч проходив у Мукачеві, на стадіоні “Авангард”. Підтримати своїх улюбленців сюди приїхали як фанати обласного центру, так і Виноградова. Останніх було більше, але ужгородські ультрас їх перекричали. Не знати, чи допомогло це футболістам, але вже після першої швидкої контраатаки лівим краєм партнери, скориставшись помилкою суперників, вивели на ударну позицію Роберта Гегедоша, той вийшов один-на-один з кіпером “Севлюша” Гринишиним і спрямував лобду в правий кут – 1:0. Першими ж випробували на майстерність стража воріт ужгородців виноградівці. Проте пробити Лютнянського не змогли. І тут спрацювала давня футбольна істина: “Не забиваєш ти, забивають тобі.”

Отриманий швидкий гол (5 хвилина) не згасив запалу “Севлюша”, його гравці продовжували нарощувати тиск на ворота команди обласного центру. Проте ні в технічного Чонки, який обводить трьох суперників у карному майданчику, ні в його партнерів нічого не виходить. Натомість Пиняшко умудряється не потрафити у сітку майже з лінії воріт.

На 28-ій хвилині виноградівці отримують реальний шанс для реабілітації: Чонку кладуть на газон за кілька метрів від карного майданчика. Штрафний пробиває сам потерпілий – Лютнянський в карколомному стрибку відбиває м’яч на кутовий. Вже через кілька хвилин ситуація повторюється, однак вже на другій половині поля. Ужгородці штрафний пробивають вище воріт. Хорошу можливість подвоїти рахунок має Гегедош, але посилає шкіряного прямо в руки Гринишина. Слідує ще одна атака футболістів у білій формі, знов помилка двох захисників “Севлюша”, чим тут же скористався Микола Ількович, який проштовхує сферу повз воротаря в сітку – 2:0. Трапилось це на 35-ій хвилині зустрічі.

Несподівано Фортуна вирішила компенсувати виноградівцям їх помилки – у карному збивають з ніг Юрія Чонку і головний арбітр матчу досвідчений Ярослав Козик, не вагаючись, показує на 11-метрову позначку. З рішенням рефері не згідний Лютнянський, який вступає у пристрасний діалог з суддею. І отримує жовту картку. Мирослав Ребрик чітко пробиває пенальті у правий кут, але воротар вгадує напрям м’яча і відбиває його. У карному виникає штовханина, вкотре чимось незадоволений Лютнянський, за що в підсумку рефері показує йому другу жовту й автоматом червону. Наставник Ужгорода Іван Шанта вимушений знімати польового гравця, щоб випустити запасного кіпера. Газон покидає Оржаховський, рукавички одягає Гречка. Забігаючи наперед, скажемо, що Ерік гідно захищав свою територію: то знімав шкіряного з голови суперника, то з ноги, а то взагалі відбивав небезпечні постріли.

Другий тайм уже був менш цікавим.

“Гра стала монотонною й нудною,”- поділилась враженнями фотокор газети “Спорт – тайм”.

Чонка пробує знайти щілину у ворота ударами здалеку, але сферу або ж відбиває кіпер, або вона летить повз стійку. Техніку демонструє Гегедош, але перетримує кулю і її від нього забирають. Атакують в основному виноградівці, ужгородці огризаються контраатаками. Проте, рахунок до фінального свистка не змінився.

Перед початком поєдинку кореспондент Голосу Карпат поцікавився в заслуженого майстра спорту, легендарного капітана київського “Динамо“ Василя Турянчика, хто переможе в нинішній зустрічі. Ось що відповів ветеран:

“Сьогодні команда обласного центру більш зіграна і технічна, ніж “Севлюш”, має у своєму складі відмінних виконавців. Тому пророкую їх перемогу. Однак, якщо виноградівці проявлять характер, поставлять собі за мету будь-що виграти Кубок, може статись і подібне”.

Не сталось. Перемогу Ужгорода передбачив ще один знаний футболіст - Мирослав Бундаш – він назвав результат 3:1 на користь ФК “Ужгород”. І майже не помилився.

У перерві голова федерації футболу Закарпаття Іван Дуран вручив подяки та грошові винагороди великій групі ветеранів футболу краю. Серед відзначених – Омелян Горват,Степан Голомб, Томаш Пфайфер, Василь Пекар, Омелян Родь, Йосип Бордаш, Микола Туряниця, Микола Телінгер, Йосип Цюпик, Олександр Ковча і Василь Турянчик. “Винуватцям” дарував пісню в супроводі духового оркестру Головного управління Національної поліції в Закарпатській області заслужений артист України Олександр Садварій.

А по завершенню поєдинку відбулась урочиста церемонія вручення медалей та Кубка. Золоті нагороди вручали віце-президент Федерації футболу України, народний депутат Михайло Ланьо та перший заступник голови ОДА Іван Дуран. Цю ж функцію із срібними медалями виконали заступник керівника краю Олександр Петік та мер Ужгорода Богдан Андріїв. Відзначили і кращих гравців матчу. Ними стали ужгородець Іван Бандурович та виноградівець Василь Вашкеба. Спеціальний приз як кращому футболісту 2015 року вручено Юрію Чонці.

Читайте також: