1. Головна
  2. >
  3. Спорт

У Пилипці відбувся розіграш кубка Закарпаття з лижних перегонів, присвячений пам'яті Луки Дуди

379
Спорт Міжгір'я

Тринадцять років минуло як пішов з життя шанована у спортивних колах людина Лука Дуда. Вчитель фізкультури Пилипецької СШ зарекомендував себе і як прекрасним тренером, передусім з лижних перегонів.

У Пилипці відбувся розіграш кубка Закарпаття з лижних перегонів, присвячений пам'яті Луки Дуди

Чимало його вихованців стали кандидатами і майстрами спорту, пожинаючи високі нагороди на престижного рангу змаганнях, в тому числі успішно брали участь у всесоюзних першостях за часів СРСР. Минулої неділі у Пилипці відбувся розіграш кубка Закарпаття з лижних перегонів, присвячений його пам’яті, що проводився у чотирьох вікових групах як серед чоловічої, так і жіночої статі.

Особливий інтерес викликав спринтерський забіг на дистанції 1500 м, бо в ньому брали участь маститі спортсмени. Перемогу виборов майстер спорту міжнародного класу Мирослав Білосю0к з Рахова, який на кілька секунд випередив іфанофранківчанина Володимира Лазарука та келечинця Василя Коваля – теж майстрів спорту. В інших забігах переможцями ставали Іванна Гойчук, Василь Мись, Мар’яна Сегляник (Міжгірщина), Дмитро Дубович, Назар Калитич, Леся Гасинець (Воловеччина), Тетяна Матвієнко (Рахівщина). В загальнокомандній боротьбі чемпіона стали міжгірчани (1320 залікових очок), на другому місці волівчани (1179), третьому – рахівчани (1134). Нагороди від синів покійного – Едуарда, Василя та Олександра Дудів, а також спонсорські грошові винагороди від підприємця з Міжгір’я Василя Кривки, теж колишнього спортсмена і тренера, вручали призерам ветерани спорту і друзі-колеги Л. В. Дуди – вчитель Келечинської ЗОШ І-ІІ ст. Василь Коваль та директор ФСТ ОДЮСШ “Спартак” із зимових видів спорту Іван Кость.

Високу оцінку належному стану лижних трас, як на диво засніженій місцевості на цей час у високогір’ї Пилипця, дав присутній на змаганнях тренер збірної Закарпаття з лижних перегонів, заслужений працівник фізичної культури і спорту України Петро Білосюк. За його словами, це насолода від побаченого на Міжгірщині. Дуже добре, коли людину пам’ятають і спортивна естафета продовжується.

Василь ПИЛИПЧИНЕЦЬ.

Фото Володимира ПЕТРИЩЕ.

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber