1. Головна
  2. >
  3. Спорт

У сусідній області змагаються волейболістки з усієї України / ВІДЕО

398
Спорт Закарпаття

На жіночий турнір з волейболу до Львова з’їхались команди з усієї України.

У сусідній області змагаються волейболістки з усієї України / ВІДЕО

18 березня до Львова з`їхалися волейболістки з усієї країни. Перемога в щорічному турнірі імені Антона Демчишина – як старт на шляху до всесвітніх змагань. А плацдарм уже міцний: наша студентська збірна України – фіналіст всесвітньої Універсіади.

«Всі вищі навчальні заклади мають команди в суперлігах, гравці-студенти. Взяли кістяк з Тернополя і Хіміка», – розповів тренер команди львівського Університету фізичної культури Василь Ковсун.

Та до студентської олімпіади спортсменок заздалегідь готують нижчі турніри. Один з таких вже усьоме відбувається у Львові. Перший ігровий день особливо важкий для команд з далеких регіонів країни.

«Ми так чудово їхали: піввагона циганів, ми практично не спали», – згадує тренер з Білої Церкви Валентина Наумчук.

Та цигани не наврочили дівчатам з Білої Церкви. Команда легко розібралася зі своїм першим візаві зі Львова. Тим ще не час тягатися з чинними чемпіонами турніру.

«Ми, якщо чесно, не планували в цій грі здобути перемогу, тому що наша команда все-таки молода команда, це дитячо-юнацька спортивна школа «Автомобіліст», дівчатка 2000-2002 років народження, і як на 2002-й в них ще є перспективи», – стверджує тренер ДЮСШ «Автомобіліст» Оксана Жук.

А головним противником «біло церківки» вважають інших львів’янок. Торік гості переграли місцеву команду Університету фізкультури у фіналі. Цього турніру львів’янки готують реванш.

«Реванш буде. Вони якраз для нас достойний суперник. Вони мають дуже багато ігрової практики, грають у вищій аматорській лізі», – пояснив Василь Ковсун.

Та команда Львова не відстає. У першому періоді матчу проти «Іллічівська» дівчата швидко і впевнено набрали свої 25. Та початок другої частини матчу дав суперникам надію.

«Ми просто з дороги втомилися, з другого туру приїхали, тому так вийшло. Піддались їм трошки», – зізналася капітан львів’янок Катерина Чернявська.

Красномовно виказувала перевагу команди і поведінка обох тренерів. На противагу спокою Василя Ковсуна тренер «Іллічівська» Васелина Дєдкова не могла знайти собі місця.

«Вони ніколи не грали 6 на 6. Просто не грали. Вони по двійках добре грають, а разом – нуль», – пояснила наставниця «Іллічівська».

Попри поразку чи перемогу тренери дякують один одному за гру і готують нові сюрпризи іншим суперникам. Адже переможця турніру визначать лише 20 березня, пише "Захід.нет". 

Подробиці у відео.

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber