1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Юний мотогонщик із Хуста визнаний найкращим спортсменом Закарпаття / ФОТО

235
Спорт Новини Хуста

Почесний титул присвоєно 13-річному хустянину Едуарду Штефуці.

У Києві на церемонії щорічного підбиття підсумків чергового сезону з мотоспорту юному спортсмену вручили аж чотири тріумфальні кубки: за III-є місце в чемпіонаті України, I-е - в Кубку ФМСУ, III-є - в ЧУ з флет-треку та II-е на фінальному чемпіонаті Кубка України. Загалом у активі Едуарда Штефуци - чимало нагород і титулів, та його шанувальники впевнені - найзаповітніші ще попереду.

Звивиста траса та двоколісний металевий товариш — те, без чого юний спортсмен не уявляє свого життя. Смак мотогонок Едуард Штефуца відчув ще зовсім малим - у сідлі мотоцикла з трьох років. Цього тижня хлопцеві виповнилося 13 років, і він не тільки впевнено почувається на професійному мотоциклі, регулярно привозить зі змагань призи, але й не перестає мріяти про титул чемпіона Європи. Знає, досягти успіху можна: потрібно багато й наполегливо тренуватися і мати хоч трохи везіння.

Любов до залізного коня хлопцеві прищепив батько Михайло, який власне і став його тренером. З гордістю пригадує, як син проїжджав перші метри, вчився переключати швидкість, робити перші повороти. Каже, сину все давалося досить легко, тож уже в п’ять років почав серйозно займатися мотоспортом. За цей час із всеукраїнських чемпіонатів привіз не одну нагороду. А у 2010-му став чемпіоном України з крос-кантрі.

Найважчим та в результаті найуспішнішим став останній сезон 2015 року. Адже попри отримані ще на початку сезону серйозні травми – три переломи ключиці, руки та пальців - спортсмен не пропустив жодного етапу ЧУ: об`їздив з батьком центральну та східну Україну та продемонстрував хороші результати.

 

Читайте також: