1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Без орендованих футболістів ужгородська "Говерла" звалиться у прірву

289
Спорт Новини Ужгорода

Для “Говерли” можливість орендувати футболістів – це метод, за допомогою якого реально продовжити своє перебування в еліті українського футболу.

Без орендованих футболістів ужгородська "Говерла" звалиться у прірву

Видання UA-Футбол вирішило проаналізувати роль, яку запозичені гравці виконують в тих чи інших командах чемпіонату України.

В “Говерлі” (Ужгород) орендованих гравців у заявці – 14. Зрозуміло, що в такому стані команда все одно не зможе існувати вічно, але як вимушена реабілітаційна міра, за допомогою якої вдається вирішувати глибокі кадрові проблеми, запозичення футболістів себе виправдовує.

Те, що Грозному доводиться двічі на рік будувати новий колектив, що футболісти за умовами оренди не мають права брати участь в окремих поєдинках, що вболівальники позбавлені можливості вболівати за краян, – це побічні ефекти процесу оренди, з якими, в принципі, можна миритися. В критичних умовах сімейство Шуфричів просто намагається зберегти команду, заплющуючи очі на нюанси.

Віталій Каверін, Ігор Гончар, – футболісти, які рідко з’являлися на полі. Й без них “Говерла” знаходилася б там, де знаходиться зараз. А от без “динамівського” десанту ужгородці вже звалилися б в прірву. Лухтанов, Ягодінскіс, Цуріков, Люлька, Кузик, Хльобас, Савченко і Гемега – незамінні виконавці в побудовах Грозного.

“Говерлі” дуже важко втримувати гравців, особливо тих, які добре себе проявляють. Якщо підуть орендовані, то на їхні місця доведеться запозичувати нових виконавців. І тут гостро постає питання можливості “Говерли” поповнювати свою заявку. В разі заборони від ФІФА (ужгородці мають серйозні проблеми з боргами), Грозний опиниться перед новим викликом: будувати команду не з молодих “динамівців”-“гірників”-“дніпрян”, а з юних “говерлян”.

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber