1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Берегівська команда повернулася з престижних футзальних змагань у Дебрецені / ФОТО

203
Спорт Новини Берегова

Команда з Великої Бийгані взяла участь у Real Team Kupa 2015 в Угорщині.

Під кінець року, в Угорщині вже традиційно проходить один з найвідоміших турнірів країни, куди з’їжджаються найсильніші команди та гравці, які виступають у вищій лізі Угорщини або професійні футзалісти. Змагання відбуваються щороку, протягом чотирьох днів – з 27 по 30 грудня. Це вже п’ятнадцятий за ліком турнір, повідомило видання Лобда.

Головними зірками змагань були Балаж Джуджак, який виступає за турецький «Бурсаспор» та Даніель Тозер з англійського «КПР». Також участь у турнірі приймали гравці збірної Угорщини та інші легіонери з європейських клубів.

44 команди були розбиті на 11 груп. «Котнар» з В. Бийгані потрапив у останню групу К, тому стартував 29 грудня. Формат змагань наступний - у полі грають 5+1. Розмір воріт 2 на 5 метрів, ігровий час – 2 тайми по 13 хвилин, а на фінальному етапі – 2 тайми по 15 хвилин. У разі нічиєї в іграх на виліт, команди грають додатково 5 хвилин із правом «золотого» голу. А вже після цього б'ють пенальті 3-3. На введення м’яча з ауту дається 5 секунд, при пробиванні стандартів стінка відходить на 5 метрів. При видаленні з гри гравець покидає поле на 2 хвилини і більше не зявляється на полі, з правом заміни. Переможця змагань очікувала винагорода – один мільйон форинтів.

Склад вликобийганців був наступний: Ріхард Бейреш, Тіберій Кейс, Золтан Купаш, Ерік Гоздог, Дьордь Пийтер, Роберт Давід, Микола Надь, Степан Гейці, Яромир Лобода, Роман Огар, Олександр Розман. Очолював команду президент клубу Олександр Гоздог.

У першому матчі берегівська команда поступилася команді з Будапешту «Dream Team» 2:4. Найбільш близькою до набору очок «Котнар» був у другій грі. За 25 секунд до закінчення матчу В. Бийгань вийшла вперед 5:4, але за менше як півхвилини пропустила двічі від «St. Andrea Szőlőbirtok» Egerszalók 5:6.

В останній грі групового етапу наші хлопці зустрілись найсильнішою, за їх словами, командою групи «Aramis SE-Mad Dogs». Цей матч став найрезультативнішим на турнірі, угорці святкували перемогу 5:10. Посівши останнє місце у групі берегівчани покинули змагання. Загальний гольовий доробок «Котнара» 12 голів, з яких шість на рахунку Пийтера, п’ять – Лободи і один забив Огар.
 
«Aramis SE-Mad Dogs» дійшов до півфіналу, де поступився майбутньому чемпіону, а сам став бронзовим призером турніру. У фіналі минулорічний переможець «Grand Casino» поступився «Viktor Security-Tuti Tó» 1:4. У складі чемпіона виступали зірки угорського футболу Балаж Джуджак («Бурсаспор» Туреччина), Давід Хольман («Лех» Познань, Польша), Тамаш Кадар («Лех» Познань, Польща).

Читайте також: